Foto: Insajder

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) je danas potrebnom većinom glasova zabranio dalje emitovanje predizbornog spota Srpske napredne stranke (SNS) u kojem se pojavljuju lider te stranke i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i šestogodišnja devojčica.

Članica Saveta REM-a Judita Popović je potvrdila za Insajder da je odlukom REM-a naloženo „pružaocima medijskih usluga da se emitovanje ovog spota SNS-a prekine u roku od 24 sata“.

U spotu SNS, nedavno emitovan pod sloganom „Za našu decu“, Vučić razgovara s devojčicom kojoj kaže da ima plan da joj „vrati oca iz Nemačke“.

Popović je ranije za Insajder rekla da nema dilemu oko toga da je u tom predizbornom spotu došlo do zloupotrebe deteta i povrede Pravilnika o zaštiti prava maloletnika u oblasti pružanja medijskih usluga.

Vučić je tim povodom kazao da će SNS povući predizborni spot s detetom ukoliko državni organi tako odluče, ali je ocenio da bi takva odluka bila bila „čudna“ jer bi se to „prvi put dogodilo u svetu, a svakako u Srbiji“.

Izvor: Beta

Reklame