Foto: Insajder

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) objavilo je danas novi presek o nadzoru pružalaca medijskih usluga tokom predizborne kampanje, od 30. maja do 5. juna u kojem su najzastupljeniji bili analitičari, izborne komisije i organizacije koje se bave monitoringom kampanje i lista Aleksandar Vučić – Za našu decu.

Lista čiji je nosilac predsednik Srbije dobila je devet i po sati televizijskog vremena, Ujedinjena demokratska Srbija (UDS) pet sati i 16 minuta, a lista Ivica Dačić – SPS, JS – Dragan Marković Palma bila je zastupljena sa četiri sata i 15 minuta, dok je analitičarima i ostalim učesnicima kampanje, Republičkoj i Pokrajinskoj izbornoj komisiji, REM i ostalim organizacijama za monitoring kampanje posvećen jedan dan i osam sati.

Savez za Srbiju (SZS) bio je zastupljen tri sata i 39 minuta, sledi lista Sergej Trifunović – Pokret slobodnih građana (PSG) sa tri sata i 53 minuta i lista dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka (SRS) sa tri sata i 26 minuta.

Na prvom programu Radio-televiziji Srbije najviše vremena dobila je lista Milica Đurđević Stamenkovski – Srpska stranka Zavetnici, ukupno 51 minut, a sledi je SRS sa 10 minuta manje i lista Savez vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor sa 34 minuta.

Lista Aleksandar Vučić – Za našu decu imala je 16 minuta i 41 sekundu.

Na TV Pink najzastupljenija je bila lista Aleksandar Vučić – Za našu decu sa sat i pet minuta, lista SPS-JS sa 29 i po minuta i UDS sa 21 minut.

I na TV Hepi je bila najzastupljenija lista Aleksandar Vučić – Za našu decu sa sat i 41 minut, a slede UDS sa 10 minuta manje i Pokret Metla 2020 sa sat i tri minuta. Najviše vremena na TV B92 dobila je lista Aleksandar Vučić – Za našu decu, sat i minut, a slede Metla sa 43 minuta i UDS sa 34 minuta.

Najzastupljenija na TV Prva bila je lista Aleksandar Vučić – Za našu decu sa sat i minut, a za njom PSG sa 23 minuta i Zavetnici sa 16 minuta. Na TV N1 najviše vremena bio je zastupljen SZS sa dva sata i 44 minuta, a slede PSG sa sat i 58 minuta i SPS-JS sa sat i 50 minuta. Lista Aleksandar Vučić-Za našu decu imala je sat i 29 minuta.

Izvor: Danas

Reklame