Gužve ispred banaka, marketa, kao i kioska, obeležile su dan nakon ukidanja policijskog časa koji je počeo u petak. Dugačke kolone građana gotovo ispred svih objekata u Zaječaru.

Danas nakon 60 sati, ukinut je najduži policijski čas u Srbiji od uvođenja vanrednog stanja. Kao i u petak kada su nepregledne kolone građana hrlile ka bankama i marketima, tako je i bilo prvog dana ove nedelje.

Redovi su dugački i više od pedesetak metara, ali u većini slučajeva poštuju se mere Vlade RS, i građani stoje na propisnom odstojanju od 2 metra.

U kratkom razgovoru sa građanima grada na Timoku, u petak, smo dobili odgovor da je uzrok gužvi ispred pomenutih objekata uredba Vlade Republike Srbije o 60-o časovnom policijskom času.

Građani kažu da je i danas razlog velikog broja ljudi na ulicama, to što su se zalihe hrane, istrošile za vikend, a pošto je finansijska situacija takva kakva jeste, danas su izašli po lekove, kao i hranu.

Komandant Štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, kritikovao je pojedine meštane Rgotine, koji su se kako je on kazao, ponašali suprotno odredbama koje su donešene, i apelovao na građane da se tako ne ponašaju.

Radnici JKP „Higijena“ u skladu sa odlukom danas su pristupili uklanjanju tezgi sa buvlje pijace. Vlasnici strahuju za sopstvenu egzistenciju.

Podsećamo, u Srbiji je za poslednja 24 sata od posledica korona virusa umrlo još pet osoba, pa je ukupan broj umrlih od početka epidemije 85.