Foto: Živojin Zdravković
Reklame

Srpska napredna stranka obeležila je za vikend svoju slavu Svetu Petku. Praznik su proslavili i zaječarski naprednjaci, ova najnovija garnitura, sa primesama starih.

Svečanu priliku iskoristili su i da promovišu nove prostorije i to u zgradi SPS. Za neupućene nema ničeg spornog jer SPS i SNS čine vladajuću koaliciju u Zaječaru.

Oni koji imaju bolje pamćenje i prate politička dešavanja u gradu rekli bi da to baš i nije tako kako izgleda i da mnogo podseća na neke ranije dane kada su u koaliciji bili Pokret za Krajinu i SPS, kojem su po „raskidu ljubavi“ ostali ogromni dugovi.

Do vanrednih lokalnih izbora 2013. godine, kada je Boško pod krilima URS-a i sa podrškom SPS-a bio neprikosnoveni vladar, stranačke prostorije su takođe bile u zgradi Komiteta. Da li je plaćan zakup ne znamo, ali znamo da su za struju ostali neplaćeni računi, koji su dostigli astronomsku sumu od nekoliko hiljada evra.

Kako je 2013. Boško izgubio izbore, a socijalisti se priključili novoj vladajućoj garnituri, stranačke prostorije nekadašnjeg Pokreta (URS-a) ostale su prazne i zamandaljene.

Zbog ogromnog duga za struju, Komitet je ostao u mraku. Tako je bilo nekoliko godinama. Socijalisti su se okupljali samo po danu.

Očigledno da zaječarski SPS nije ništa naučio iz prošlosti, pa pravi istu grešku. Verovatno su političke funkcije, jedno pomoćničko i dva mesta u Gradskom veću, važnije od lošeg iskustva.

Svoje prostorije ponovo iznajmljuje onima koji su ih finansijski ojadili.

Tako se sada Milan, Boško i kompanija, zvana najnoviji SNS, useljava u nekoliko prostorija na spratu Komiteta.

Sastanke održavaju u velikoj i maloj sali SPS, koje su socijalisti zadržali, iako su ih samo za slikanje naprednjaci brendirali. Tako je ispalo da SNS obeležava slavu u svojim prostorijama, iako je to mala sala Komiteta.

Važno je kakva se slika šalje javnosti, makar bila i lažna.
I na proslavi je sve izgledalo lažno i veštačko. Osim nekoliko gradskih funkcionera, odbornika i direktora niko više nije došao da uveliča dan.

Nema građana, nema članova ni simpatizera stranke. Ne da ih nema na proslavi, utisak je da zaječarski SNS više nema ni simpatizera, a još manje članove.

Čak ni post Boška Ničića o stranačkoj slavi, ni tri puna dana nakon objave nije mogao da skupi više od 37 lajkova! Botovi su zatajili.

Foto: Printscreen / FB

Građani nisu voleli ni prethodni SNS, a kamoli ovaj lažni. Oni koji su nekada podržavali naprednjake nisu nikada bili za Boška.

Oni koji su ga podržavali bili su veliki protivnici naprednjačke politike, pa su ostali iznevereni i razočarani kada je on promenio dres.

Mada Boško želi da misli i da uveri građane da je on sa svojom interesnom svitom oplemenio SNS pa je to sada druga stranka.

Kako drugačije objasniti da čovek koji je pre dve godije bio na poslaničkoj listi opozicije sada tvrdi da se za ideje i program SNS borio decenijama?!

Foto: Printscreen / FB

I da ne zaboravite, evo kratkog foto podsećanja na ranije slave zaječarskih naprednjaka.