Nakon teksta „Aktivisti SNS-a bez komentara o akciji na trgu“, zvaničnim saopštenjem reagovala je Srpska napredna stranka u Zaječaru. Saopštenje prenosimo u celosti.

Vest „Aktivisti SNS-a bez komentara o akciji na trgu” objavljena na portalu „Glas Zaječara“ 01.10.2019. godine je puna laži i neistina, pa Vam se ovim povodom Gradski odbor Srpske napredne stranke u Zaječaru, u skladu sa članom 83. Zakona o javnom
informisanju i medijima obraća ovim

SAOPŠTENjEM

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Zaječaru svake nedelje organizuje akcije podele propagandnog materijala naše stranke, i tom prilikom razgovara sa građanima Zaječara.

Nijedna medijska kuća nije pozvana na pomenutu akciju Srpske napredne stranke, koja nije organizovana zbog medija, već zbog građana Zaječara. Inače, svako je dobrodošao na naš štand, kako bi se informisao o radu i rezultatima rada Srpske napredne stranke.

Novinar portala Glas Zaječara je došao samoinicijativno na štand Srpske napredne stranke, gde je od naših aktivista zatražio izjavu.

Da vas na početku upoznamo sa činjenicom, izjave za medije u ime Srpske napredne stranke ne daju naši aktivisti. Iako je vašem novinaru rečeno da izjavu za medije ne daju
aktivisti, on vrlo neprijatno nastavlja da insistira na tome.

Pomenuti novinar je imao takav nastup da su se aktivisti Srpske napredne stranke sklonili sa štanda.

Dalje, novinar Glasa Zaječara je građaninu koji je u tom trenutku bio pored štanda, uvredljivo govorio o Srpskoj naprednoj stranci, nazivajući naše aktiviste lopovima.

Gradski odbor SNS u Zaječaru smatra da je ovo sramno ponašanje jednog novinara, koji javno vređa aktiviste Srpske napredne stranke i naziva ih, ponavljamo, lopovima!

Najdobronamernije vam skrećemo pažnju da je u pitanju čovek koji se predstavlja kao novinar, a ustvari koristi novinarsku profesiju, kako bi na svaki način diskreditovao svoje političke protivnike i za to koristi svaku priliku. Podsećamo vas da je ovaj čovek koji sebe naziva novinarom, na izborima bio na listi jedne opozicione stranke.

Ovaj čin njega diskredituje kao novinara i vašem portalu za koji tvrdite da je objektivan i javno glasilo, nanosi štetu.

Pristup novinara portala Glas Zaječara je takav da se on gotovo uvek rukovodi ponašanjem koje izaziva incident, a na isti način se ponašaju i njegovi nalogodavci Đilas, Obradović, Trifunović.

Nikome ne sporimo pravo da izabere svoju političku opciju, ali novinar Glasa Zaječara ovakvim ponašanjem izlazi iz okvira novinarske profesije.

U skladu sa svim ovim, pozivamo vas da zbog ovakvog ponašanja politički obojenog novinara, ne dovodite u pitanje kredibilitet vašeg portala, najviše zbog čitaoca.

Gradski odbor SNS Zaječar
U Zaječaru,
04.10.2019. godine