Foto: Pixabay
Reklame

Povodom stavova koje je, po svom običaju, putem društvene mreže „Facebook“ uputio gradonačelnik Ničić (p ovome više možete pročitati OVDE ), a u kojima se osvrće na učešće prosvetara u održanom protestnom mitingu na način koji baca ljagu na ugled ove odgovorne profesije, profesorka Aleksandra Stojković uputila je našoj redakciji reagovanje.

Reagovanje profesorke Aleksandre Stojković objavljujemo u celosti.

Od svih nezadovoljnih građana koji su u petak izašli na Trg Nikole Pašića, zasmetaše Vam  najviše prosvetari? 

Možda ste pod utiskom popunjavanja autobusa za Beograd stvorili model  o tome kako se trg puni nezadovoljnim građanima, pa Vam je najviše zasmetalo to što niste mogli i nas da ugurate u iste, a nekako činjenica je da nas je u petak bilo dosta.

Tako i treba da bude, o nas ste se najviše i ogrešili.

U vremenu Vašeg  prethodnog mandata počele su blokade školskih računa, omalovažavanje učeničkih postignuća nenagrađivanjem, zakidanje isplate prevoza i još mnogo toga.

Ali, optužiti nas za zloupotrebu dece, sramota je.

Ne, gospodine Ničiću, mi nemamo kožne fotelje iz kojih ćemo maštati, mi nemamo podanike i poslušnike koji će nam pričati bajke.

Mi svakodnevno gledamo u oči beznađu.

Mi razgovaramo sa njima o njihovim problemima i strahovima, mi nemamo problem da ih podstičemo. motivišemo da budu bolji, od samih sebe, od nas.

U hladnim, nedovoljno zagrejanim učionicama, u učionicama koje nemaju računare ili imaju neke starije od naših đaka.

Svakodnevno se susrećemo sa decom čije su majke u Nemačkoj, Češkoj ili ko zna gde. O njima brinu bake, deke ili komšiluk.

Gledamo u oči deci koja treba da u nama vide primer važnosti obrazovanja, znanja. Da ih svojim primerom motivišemo na postignuća dok se naš grad i cela naša zemlja ruše, propadaju i pretaču u džepove bahatih, polupismenih ali poslušnih.

Ne znam zašto je čudno da je na protestu bilo najviše prosvenih radnika.

Mi smo svakodnevno sa tom decom, koja pate, zbog nemaštine ili nedostajanja, kako god.

I ono što nas najviše brine, i zbog čega želimo da se propadanje grada zaustavi: ako se ovako nastavi, odoše svi iz Zaječara, a mi ćemo ostati bez posla, ili otići za njima.“

Reklame