Zaječarska inicijativa i Fondacija Iskorak raspisale su konkurs u okviru programa ‘’Vitalni znaci’’, koji se sprovodi u partnerstvu sa Olof Palme međunarodnim centrom.

Program donacija je namenjen svim udruženjima građana i neformalnim grupama sa teritorije grada Zaječara. Projektne aktivnosti moraju da budu realizovane na teritoriji grada Zaječara.

‘’Vitalni znaci’’ je međunarodno prihvaćena metodologija dubinskog istraživanja jedne zajednice koja se danas sprovodi širom Evrope i sveta, a koju je osmislila i prvi put primenila Fondacija Toronto zajednice iz Kanade. Ova metodologija omogućava periodično ispitivanje opšte vitalnosti zajednice, kroz praćenje stanja, potreba i prilika za delovanje u oblastima koje utiču na kvalitet života građana.

„Kroz ovaj konkurs želimo da podržimo one inicijative koje u direktnom kontaktu sa građanima, kroz ankete, intervjue, fokus grupe i dr. ispituju i identifikuju njihove stavove po pitanju kvaliteta života u zajednici, ključne izazove i probleme sa kojima se susreću u zajednici, kao i ideje o mogućim rešenjima i programima, fokusirajući se na oblasti koje su od ključnog značaja za Zaječar.“

Rok za konkurisanje je 15. septembar 2018. godine. Celokupna konkursna dokumentacija i ostale korisne informacije se mogu naći na internet adresi www.vitalniznaci.zainicijativa.org ili dobiti putem telefona 019 440 225.