U postupku izrade ‘‘Plana detaljne regulacije banjsko-turističkog kompleksa „Nikoličevo” , a u okviru ranog javnog uvida na konceptualni okvir prostornog razvoja, planirano je i rano uključivanje investitora i ostalih relevantnih stejkholdera, stoji na sajtu grada Zajecar.info.

Foto: Zajecar.info

Tim povodom u maloj sali Gradske uprave grada Zaječara održaće se sastanak 24.09.2019.godine od 12:00 do 15:00 časova.

Gradska uprava Grada Zaječara organizuje rani javni uvid u cilju upoznavanja javnosti sa opštim ciljevima i svrhom izrade plana, mogućim rešenjima za razvoj prostorne celine, mogućim rešenjima za urbanu obnovu, kao i efektima planiranja.

Primedbe i sugestije pravnih i fizičkih lica koje evidentira nosilac izrade Plana detaljne regulacije banjsko-turističkog kompleksa „Nikoličevo” mogu uticati na planska rešenja.

Rani javni uvid u trajanju od 15 dana, održaće se od 17.09. do 01.10.2019. godine, u prostorijama Odeljenja za urbanizam, građevinske i komunalno-stambene poslove, ul. Krfska br.4 u Zaječaru, odnosno objavljen na internet stranici stranici Grada Zaječara (www.zajecar.info).

Pozivaju se organi, organizacije i javna preduzeća koji su ovlašćeni da utvrđuju uslove za zaštitu i uređenje prostora i izgradnju objekata, da daju mišljenje u pogledu uslova i neophodnog obima i stepena procene uticaja na životnu sredinu.

Pravna i fizička lica mogu dostaviti primedbe i sugestije u pisanoj formi Odeljenju za urbanizam, građevinske i komunalno-stambene poslove, Gradske uprave Grada Zaječara, Trg oslobođenja br.1 u Zaječaru, u toku trajanja ranog javnog uvida, zaključno sa 01.10.2019. godine.

Izradu „Plana detaljne regulacije banjsko-turističkog kompleksa Nikoličevo‘‘ finansira Evropska unija u partnerstvu sa Vladom republike Srbije preko programa EU PRO.

Podsećamo, krajem 2018. godine najavljena je izgrada plana detaljne regulacije, i to kroz razvojni program EU PRO. Ovim programom najavljena je podrška Evropske unije gradu Zaječaru u izradi plana detaljne regulacije za banjsko-turistički kompleks Nikoličevo. O ovome detaljnijo možete pročitati OVDE.

Krajem januara grad Zaječar raspisao je tender za nabavku usluga izrade plana detaljne regulacije banjsko turističkog kompleksa „Nikoličevo“. Javna nabavka je obustavljena jer do roka naznačenog u prvobitno raspisanom tenderu na adresu naručioca nije stigla nijedna ponuda.

Javna nabavka je ponovo raspisana, a ukupna vrednost nabavke bez PDV-a je 2.043.541 dinara.

Uprkos izvanrednim svojstvima ove vode nijedan dosadašnji pokušaj uređenja ove banje nije uspeo. 19. februara je po drugi put raspisan javni poziv za nabavku usluga za izradu plana detaljne regulacije.

Izvor: Zajecar.info