Reklame

Radnici JKP „Vodovod“ Zaječar, obratili su se građanima kao i medijima saopštenjem da pružaju podršku podršku VD direktoru Nikoli Šarčeviću, zbog kako oni kažu u dopisu želji da se ne politizuje rad ovog preduzeća. Povod obraćanja je to što je dr Nenad Ristović kazao da ovo preduzeće vodi kriminalni klan.

Nenad Ristović je 10. juna na konferenciji za novinare kazao da JKP „Vodovod“ vodi kriminalni klan i da je direktoru istekao mandat.

Nekoliko dana kasnije, tačnije 16. juna Nikola Šarčević, poslao je pismo u kome je demantovao navode dr Nenada Ristovića.

Radnici JKP „Vodovod“ pružaju podršku rukovodstvu ovog javnog preduzeća, a njihovo pismo prenosimo u celosti.

„Mi radnici JКP „Vodovod Zaječar“, u daljem tekstu potpisnici podrške rukovodstvu na čelu sa vd direktorom Nikolom Šarčevićem, obraćamo se medijima i pojedinim političkim grupama u želji da ne politizuju rad našeg preduzeća.

Na upućene neosnovane i teške optužbe na račun našeg VD direktora, a verovatno i na račun ostalih rukovodioca i radnika, skrećemo pažnju da se ne osećamo kao deo nekog klana, a po najmanje kriminalnog. Na osnovu dosadašnje saradnje, od skoro godinu i po dana, sa gore imenovanim VD direktorom, tvrdimo da se nije ponašao kao vođa „kriminalnog klana“, već suprotno tim sramnim optužbama.

Svakodnevnim problemima pristupao je pažljivo i sa razumevanjem, kako prema korisnicima naših usluga, tako i prema radnicima.

Od trenutka njegovog stupanja na dužnost u našem preduzeću krenulo je samo na bolje: isplaćen je kredit od 10 miliona dinara, kašnjenje plata u visini od 4 primanja je sustignuto i isplata primanja je redovna, obnovljen je vozni park kupovinom 3 vozila, radnici su dobili neophodan alat za rad, remontovana su dva i kupljen je jedan novi kamion kiper, uložena su sredstva u elektroopremu na fabrici vode, kao i u modernizaciju sistema distribucije vode….

Кao najbitnije poslovne odluke izdvajamo omogućenu veliku količinu naplativog plasmana potrošnje vode preuzimanjem distributivnih mreža MZ Rgotina, Zvezdan, Vratarnica, Veliki Izvor, Salaš i Metriš, kao i dodatno navodnjavanje „Delta Agrara“, te će iz samo tih preduzetih koraka rukovodstva firme biti plaćeni troškovi struje, hemikalija i neophodnog materijala na godišnjem nivou.

Sve gore navedene činjenice potvrđujemo mi dole potpisani radnici JКP „Vodovod Zaječar“.

Na pitanje da li je u JKP „Vodovod“ Zaječar bila inspekcija rada, zbog anonimne prijave za mobing, Šarčević je kazao da svakog dana dolazi neka inspekcija. Na ponovljeno pitanje da li je juče bila inspekcija rada zbog prijave za mobing, on je kazao da ne zna.

Reklame