Foto: Tv šavac
Reklame

Nakon uvođenja vanrednog stanja u Šapcu je preminula prva žrtva korona virusa. Na konferenciji za medije, v. d. direktora Zavoda za javno zdravlje Branko Vujković rekao je da je reč o pacijentu starom 62 godine koji je pre dva dana preminuo u Opštoj bolnici Šabac, piše Danas.

Iako se nije uklapao u definiciju slučaja, prve tegobe dobio je 23. marta, javio se 24. marta sa povišenom telesnom temperaturom u COVID ambulantu, nakon čega je pušten na kućno lečenje.

Nakon pogoršanja stanja, 25. marta je primljen na infektivno odeljenje, kada je uzet uzorak na novi virus COVID-19. Pacijent je imao i druge zdravstvene tegobe, gojaznost, hipertenziju i dijabetes. a navodi se i da je imao veliki broj kontakata, koji se sada proveravaju.

Dr Dragana Radojičić, specijalista  epidemiologije, načelnica Centra za kontrolu i prevenciju bolesti, na konferenciji za medije, saopštila je da je od 28. februara pod nadzor stavljeno 1.449 osoba, od toga 50 osoba izašlo je iz zdravstvenog nadzora.

Ona navodi da je do danas uzorkovan 31 bris grla i nosa za kontrolu na virus COVID-19, da je hospitalizovano 17, a da se u kućnoj izolaciji nalazi 14 osoba.

Inače do juče u 15 časova u Srbiji je bilo još 73 novoobolelih od korona virusa, ukupno 457 zaraženih.

Reklame