Sledećeg petka, 18. januara u Zaječaru će se održati građanski protest pod nazivom “1 od 5 miliona”. Okupljanje je predviđeno u 18 časova na Trgu Nikole Pašića (preko puta SUP-a), nakon čega će se krenuti u protestnu šetnju.

„Nezadovoljni načinom na koji se vodi naš grad Zaječar, kao i država u celini, pozivamo sve Zaječarce da se priključe protestnom skupu i kasnije šetnji, da na miran način iskažemo svoje građansko nezadovoljstvo. Posebno pozivamo sve mlade ljude koji zbog katastrofalnih rezultata ove vlasti masovno napuštaju Zaječar i Srbiju.“ – navodi se u saopštenju organizatora.

Protest je deo već omasovljenih beogradskih demonstracija protiv režima Aleksandra Vučića “1 od 5 miliona”, ali će imati i lokalne zahteve. 

O lokalnim zahtevima, kao i trasi protestne šetnje, građani Zaječara će putem medija i društvenih mreža biti obavešteni narednih dana.

Zvanična Facebook stranica protesta putem koje se građani mogu informisati je: Zaječar #1od5miliona i nalazi se na linku: ZA1OD5MILIONA – KLIKNI OVDE

Skup organizuje neformalna grupa „Zaječar  #1od5miliona“.

„Obaveštavamo javnost da je protest isključivo građanskog karaktera, sa političkim zahtevima, pa s tim u vezi naglašavamo da su dobrodošle zastave Srbije, grada Zaječara, kao  i protestne parole BEZ stranačkih obeležja.“ – navodi se dalje u saopštenju organizatora.

Poštujući zakonsku formu i propisan rok, danas je skup i zvanično prijavljen Policijskoj upravi Zaječar.