U sredu 19. juna, Narodni muzej u Zaječaru, organizuje celodnevni zabavni program za sve uzraste na Feliks Romulijani.

Početak programa je zakazan za 10 sati. Nakon dobrodošlice prisutnima, od 10 sati i 15 minuta planirano je predstavljanje projekta „Sditoroman“. Nakon predstavljanja projekta, 0d 10 sati i 30 minuta do 10 sati i 45 minuta, planiran je muzički program kada će nastupiti Miloš Jakovljević, na kavalu.

Nakon završetka muzičkog programa od 10 sati i 45 minuta pa do 11 sati i 30 minuta, biće prezentacija aplikacije „Holograd“, kao i promocija filma.

Nakon toga sledi uživanje u besedništvu od 11 sati i 30 minuta. Od 12 sati do 14 sati planirana je degustacija rimskih jela i vina, a od 14 sati predavanje pod nazivom „Podizanje svesti o značaju arheološkog nasleđa“ predavača dr Adama Crnobrnja, predsednika Srpskog arheološkog društva.

Od 16 sati biće priređen koncert Muzičke škole iz Zaječara.

Od 10 sati pa do 17 sati biće i priređena prodajna izložba grčarije, proizvoda od meda, lekovito bilje, narodne radinosti…

U isto vreme od 10 do 17 sati, na više lokacija biće zabavi kutak gde će se praviti rimske frizure, fotografisanje sa legionarima kao i razne igre.