Popova plaža u zimskom periodu privlači neobične posetioce sa juga i severa, oko kamere Zaječarca Dejana Antonijevića zabeležilo je njihov divni ples.

Početkom marta, u jeku poplava, na zaječarskoj Popovoj plaži odigrao se jedan neobičan susret: susret ptica povratnica sa juga i ptica sa severa koje su našle utočište u našim krajevima, kako bi izbegle hladne zime u svojim prirodnim staništima.

Odmor i hranu na obalama Crnog Timoka tada su pronašle: severne zebe, velika siva čaplja, plovka šiljkan, barske šljuke, velika bela čaplja i brojni drugi neobični posetioci.

Foto: Velika siva i velika bela čaplja, foto: Dejan Antonijević

I ovih dana na obalama Crnog Timoka, na popularnom kupalištu i okupljalištu Zaječaraca, borave neobični posetioci u potrazi za hranom i odmorom.

Foto: Velika bela čaplja, foto: Dejan Antonijević

Zaječarac Dejan Antonijević, fotograf amater, veoma često u ovo doba godine boravi na plaži, a njegovom objektivu nisu promakli ovi divni prizori.

Foto: Bele čaplje, foto: Dejan Antonijević

Ponekad se u toku dana na plaži ne pojavi ni jedna čaplja, a ponekad se pojavi i jato.

Foto: Bela čaplja, foto: Dejan Antonijević

Pored divnih čaplji na plaži borave i fazani, koji ovde pronalaze hranu u zimskom periodu.

Fazan, foto: Dejan Antonijević

Podsećamo sve čitaoce da je juče startovao Međunarodni popis ptica vodenih staništa i da svi zainteresovani mogu dati svoj doprinos njegovom uspešnom sprovođenju na teritoriji grada Zaječara.

Sve informacije o popisu možete pronaći OVDE.

Prošetajte se do plaže – nemojte propustiti priliku da uživate u divnom plesu ovih neobičnih posetilaca.