Reklame

U Duhovno misionarskom kulturnom centru Eparhije Timočke „Gostoprimnici“ večeras u 19 časova biće održana promocija knjige „O kamenu odbačenom“.

O knjizi će govoriti prezviter Oliver Subotić.

Foto: www.covekitehnologija.com

Prezviter Oliver Subotić je rođen 24. februara 1977. godine u Novoj Varoši.
U čin đakona je rukopoložen 22. januara 2008. godine u Srpskoj Patrijaršiji u Beogradu od strane mitropolita crnogorsko-primorskog G. Amfilohija i postavljen na službu u hram Vaznesenja Gospodnjeg u Žarkovu.

U čin prezvitera je rukopoložen na Bogojavljenje 2011. godine od strane patrijarha srpskog G. Irineja i postavljen za paroha novoosnovane pete žarkovačke parohije.

Osnivanjem Centra za proučavanje i upotrebu savremenih tehnologija pri Arhiepiskopiji beogradsko-karlovačkoj postavljen je za njegovog prvog upravnika i na tom mestu odlukom Sinoda SPC ostaje pošto je Centar prebačen pod direktnu sinodsku upravu (2008-2015).

Po osnivanju Misionarskog odeljenja SPC (2014) postavljen je na mesto zamenika mandatnog člana Svetog Arhijerejskog Sinoda koji je zadužen za praćenje rada tog tela. Neposredno po pokretanju sinodskog Programa duhovnog vođenja trenera borilačkih veština (2016) imenovan je, uz o. Vojislava Bilbiju, za koordinatora tog misionarskog projekta.