Reklame

„Zvonce u pola deset“, „Laku noć, deco“, „Muzički tobogan“, „Sa one strane duge“, samo su neke od popularnih dečijih emisija uz koje smo odrastali. Programa namenjenog deci na radio stanicama je sve manje, a na nekima ga nikada nije ni bilo.

Naša redakcija trenutno priprema nove emisije, među kojima i emisiju namenjenu deci i mladima.

Prve dve epizode emisije „Deco, laku noć“ možete pogledati ovde i ovde.

Da li zaista postoji potreba za dečijim programom, emisijama namenjenim deci i da li su bajke dobra ideja – o ovome smo razgovarali sa našim sugrađanima.

I vaše mišljenje nam je dragoceno: Podelite ga sa nama i pomozite nam da zajedno stvorimo zanimljiviji, drugačiji program!

Nevena Petrović: Mislim da su potrebne emisije namenjene deci. Možda više crtanog programa, bajki, bilo šta što je namenjeno deci.

Andrijana Ilić: Programa za decu nema. Bilo bi dobro da bude emisija za decu, bajki, dečijeg programa uopšte. Dopada mi se ideja da se za decu pripremaju bajke.

Slađana Živković: Potrebne su emisije edukativnog i zabavnog karaktera namenjene deci. Ideja o emitovanju bajki za decu je zaista super. Dopada mi se.

Goran Aleksić: Potreban je dečiji program. Potrebno je da bude što više programa za decu. Ideja o emitovanju bajki za decu mi se dopada. Ideja je dobra.

Vesna Barbulović: Zaječaru i previše nedostaje program namenjen deci. Da ima i crtanih filmova, i raznih emisija. Odlična je ideja o bajkama.

Jelena Krstić: Nedostaju emisije dečijeg karaktera. Nedostaje čak i crtanih filova. Ideja sa bajkama je dobra. Sviđa mi se.

Nada Kančević: Ja mislim da nedostaju emisije namenjene deci. Crtani je nešto dobar program za decu. Ja sam kao dete volela da gledam crtaće. Lepa je i dobra ideja i o bajkama za decu, da se uveče čita i da to bude program za decu.

Karolina Milijić: Nema emisija za decu. Nema ni crtanih filmova, a deca to vole. Dobra je ideja da se deci čitaju bajke. Mislim da bi se to dopalo deci.

Sanja Nenović: Ranije je bilo puno emisija za decu, a sada je sve to ređe. Potreban je edukativni program, emisije sa savetima za decu. Ranije je bilo bajki, emisija sličnog karaktera, tako da je ideja dobra.

Aleksandar Novaković: Nedostaju emisije za decu, programa za decu više nema. Treba više da bude programa. Potrebni su programi sa crtanim filmovima. Dobra je ideja sa bajkama. I toga nema.

Slavica Marković: Takvog programa nema ni u Zaječaru ni u Srbiji. Nedostaju emisije kao što je nekada bila „Kocka, kocka, kockica“, „Kolariću Paniću“, emisija nalik onoj koju je vodio pokojni Manda. Ideja o bajkama je lepa, ali tu treba da budu uključeni i roditelji, koji će da čitaju te bajke, deca će tu biti pasivnija. Potrebna je praktična emisija.