Foto: Zajecaronline

Festival „Dani Zorana Radmilovića“ po 28. put biće održan od 18. do 25. oktobra. Festival će otvoriti predstava „Petra“. Pored pozorišta iz Zaječara nastupiće i Zvezdara teatar, Atelje 212, Kamerni teatar 55 iz Sarajeva kao i predstava Ko se boji Virdžinije Vulf sa Radetom Šerbedžijom u glavnoj ulozi.

Prodaja karata za 28. pozorišni festival „Dani Zorana Radmilovića“ koji će u zaječarskom teatru biti održan od 18. do 25. oktobra, počeće u ponedeljak, 7. oktobra na biletarnici pozorišta.

Kompet karata za osam predstava košta 5000,00 dinara.

Festival 28. „Dani Zorana Radmilovića“otvara predstava „Petra“ u izvođenju Narodnog pozorišta Timočke krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ Zaječar u petak 18. oktobra.

Drugog dana festivala u subotu 19. oktobra nastupiće Kazalište ULYSSES iz Zagreba sa predstavom „Ko se boji Virdžinije Vulf, sa Radetom Šerbedžijom u glavnoj ulozi.

U nedelju 20. oktobra  Radionica integracije iz Beograda predstaviće se publici u Zaječaru predstavom „Dok nas smrt ne razdvoji“.

Ponedeljak 21. oktobar rezervisan je za predstavu „Sećaš li se Dolli Bell u izvođenju  Kamernog  teatra 55 iz Sarajeva.

U utorak 22. oktobra nastupa Atelje 212 iz Beograda predstavom „Petrijin venac“.

Sreda 23. oktobar rezervisana je za Narodno pozorište Republike Srpske iz Banja luke  koje će se publici u gradu na Timoku predstaviti predstavom „Predstava Hamleta u selu Mrduša donja“.

U četvrtak 24. oktobra  Zvezdara teatar nastupa predstavom Osama – kasaba u Njujorku.

Poslednjeg dana Festivala predstava „Žene iz Troje“ u izvođenju Narodnog pozorišta Timočke krajine i pozorišta iz Prištine.