Dva profesora iz Vetlanda u Švedskoj ove nedelje borave u zaječarskoj Gimnaziji. Ovo je nastavak saradnje dveju škola koja je započeta u maju mesecu ove godine kada je petoro nastavnika iz Gimnazije boravilo šest dana u Švedskoj.

Kako  su istakli, naredne godine doći će  u većem broju sa svojim učenicima,a cilj je da se vide različitosti i sličnosti  školskih sistema i primeni sve ono što je dobro,kao i da se djaci  posećuju i prošire svoje vidike  iz različitih oblasti obrazovanja i života uopšte.

Ovo je nastavak saradnje dveju škola koja je započeta u maju mesecu ove godine kada je petoro nastavnika iz Gimnazije boravilo 6 dana u Švedskoj.

Zajedno sa kolegama obilaze  srednje škole,učestvuju u školskim aktivnostima I upoznaju  kulturne, istorijske i turističke znamenitosti našeg grada i okoline.

Stefan Kolson  je nastavnik iz oblasti auto industrije i popravke automobile i  kako je rekao očaran je.

Margarita Niklason je profesorka engleskog, švedskog i religije i kako kaže oduševljena je disciplinom učenika,gostoprimstvom ,toplinom ljudi.

 “Ova razmena  profesora i poseta je veoma značajna za našu školu,a verujem i njihovu“ istakao je direktor zaječarske Gimnazije.

Za narednu godinu, u planu je i proširenje saradnje, kada će biti uključeni i učenici obe gimnazije, a kako kažu ni jezik, ni socijalne i kulturološke razlike ne mogu stati na put razumevanju, druženju i profesionalnoj saradnji, a različitost nas samo obogaćuje.

Reklame