Foto: mapio.net
Reklame

Predsednik mesne zajednice „Salaš“ Tihomir Stanković, apeluje na meštane Salaša i Metriša da ozbiljno shvate problem koji je nastao zbog kvara pumpe za vodu na Sovincu, tako da će ova sela u narednim danima, vodu imati samo nekoliko sati u toku 24 sata.

Tihomir Stanković, predsednik mesne zajednice Salaš, apelovao je danas na meštane Salaša i Metriša, da ozbiljno shvate problem koji se javio sa vodom, zbog suše koja traje već više od 8 meseci, dotok pijaće vode iz izvora sa kojih se snabdeva Salaš, je drastično smanjen.

Foto: Facebook

„Važno obaveštenje za mestane Salasa! Zbog suše koja traje već više od 8 meseci, dotok pijaće vode iz izvora sa kojih se, snabdeva Salaš, je drastično smanjen. Poslednjih 6 meseci vodom smo se snabdevali i sa izvorišta Sovinac. Na taj način smo dva dana imali vodu sa Sovinca, koliko je bilo potrebno da se napuni rezervoar u Odamrlu, pa onda 3 do 4 dana smo dobijali vodu iz izvorišta u Odamrlu. Za to vreme bi se punio rezervoar u Sovincu“.- objasnio je Stanković.

Prema njegovim rečima pumpa na Sovincu se danas pokvarila tako da će u narednim danima snabdevanje vodom biti otežano.

„Danas se pokvarila pumpa na Sovincu, a to znači da ćemo, u narednim danima, vodu imati samo nekoliko sati u toku 24 sata. O nastalom problemu obavešteno je rukovodstvo grada Zaječara. Nadamo se da će problem biti resen“. istakao je on.

Stanković je zamolio meštane Salaša i Metriša da nastali problem, oko vodosnabdevanja MZ Salaš, krajnje ozbiljno shvate i vodu strogo namenski koriste, za kuvanje i ličnu higijenu. Takođe zamolio je meštane, da sva curenja vode, u svojim dvorištima ili stambenim zgradama, odmah poprave kako ne bi bespotrebno gubili vodu.