foto: Gimnazija Zaječar

Nedavno je završen projekat STEM School Label u kome je učestvovalo skoro 1900 škola iz cele Evrope. Iza ovog projekta stajala je saradnja između organizacija posvećenih promociji STEM obrazovanja (prirodnih nauka i matematike) iz pet evropskih zemalja. Predstavnik Srbije u ovom projektu bio je Centar za promociju nauke.

Naša škola je najpre učestvovala u pilot fazi ovog projekta, a potom je izabrana za školu ambasadora kada su Srđan Stanojević, direktor, i Mladen Šljivović nastavnik fizike, boravili u Briselu.

Gimnazija Zaječar je jedna od 7 škola koje su uspele da primerima iz prakse dostignu viši nivo priznanja rada (proficient).

Nedavno je projekat u okviru završnog izveštaja objavio primere najboljih praksi u Evropi, a naša škola našla se pomenuta čak tri puta.

U okviru devet najboljih primera aktivnosti kao prvi na listi pomenut je boravak i saradnja naših nastavnika sa školom u Manavgatu u Turskoj, u okviru Erasmus+ projekta ”Škola budućnosti”.

U okviru takozvanih studija slučaja naša škola je pomenuta kao prva i druga na listi od četiri studije. Kao odlični primeri istaknuti su radonica koju je Mladen Šljivović držao na Euroguidance konferenciji u Bukureštu, kao i radionica u okviru Erasmus+ projekta o korišćenju rubrika u nastavi.

Više o projektu može se pronaći na sajtu www.stemschoollabel.eu a publikacija se može preuzeti sa https://www.stemschoollabel.eu/documents/20182/0/STEM-School-Label-O8-Best_Practices/79e5e6f1-4998-451e-a74e-2b1887642fc5

Reklame