Foto: Zajecaronline
Reklame

Naša sugrađanka putem aplikacije „Prijavi problem“ kazala je da ambulanta za poporvaku zuba u Domu zdravlja u Zaječaru ne radi od početka pandemije korona virusa. Redakcija portala Glas Zaječara saznala je da ambulanta je radila za sve hitne intervencije, ali ne za popravku zuba. Od 1. septembra ako epidemiološka situacija dozvoli počeće se i sa popravkom zuba.

Putem aplikacije „Prijavi problem“ naša sugrađanka kazala je da ambulanta za popravku zuba ne radi od početka kovid krize.

„Obraćam se sa molbom da se nekako resi ovaj problem! Svo vreme u nazad išla sam i kucala na vrata, a i zvala na telefon gde se niko nije javljao. Majka mi je ležala u bolnicu tako da kad odem do tog odeljenja svratim i do zubne ambulante za popravku zuba. Nikad niko nije otvorio. Kad pozoveš na telefon kažu: Znate oni ne rade zbog korone,a sada su uzeli u avgustu odmor do 20 i nekog. Danas sam otišla da vidim da li su počeli da rade, ali medicinska sestra kaže da su odmor produžili su do 1 septembra. Zanima me da li će oni početi da rade ove godine popravku zuba ili ćemo mi svi ići zbog njihove nemarnosti dok traje korona te iste zube da vadimo? Pokušala sam da kontaktiram direktorku bolnice ali na telefon se niko ne javlja. Svuda gde pozoveš nisu nadležni za taj slučaj“napisala je naša sugrađanka.

Redakcija portala Glas Zaječara, uspela je da sazna neke detalje o radu Stomatološke službe. Kako saznajemo, iz razloga što su stomatolozi najugroženiji u kovid pandemiji, svuda su prestali sa radom. Jedine intervencije koje su rađene su vađenje zuba, ili kada ima krvarenja. Popravka zuba u vreme korone prestavlja rizik, kako za stomatologa, tako i za pacijenta. Blizak kontakt između stomatologa i pacijenta u zubarskoj stolici nosi prevelik rizik za prenos virusa. Za sada rade dečija preventivna stomatologija, ortopedija vilice i protetika, a od 1. septembra ako epidemiološka situacija dozvoli počeće se i sa popravkom zuba.