Reklame

Priogodnom svečanošću na Popovoj plaži u Zaječaru danas je obeležen Dan vojske Srbije.

Svečanosti su, između ostalih, prisustvovali: pukovnik Slaven Bošković, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, Episkop Timočki gospodin Ilarion, načelnici centara ministarstva odbrane za borski i zaječarski okrug, predstavnici lokalnih samouprava sa teritorije Garnizona Zaječar, predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, boračkih organizacija, javnih institucija, kao i mnogobrojni građani Zaječara.

Program svečanosti sa najvećom pažnjom, interesovanjem i radošću pratili su naši najmlađi sugrađani, koji su uživali u druženju sa vojnicima i u razgledanju vojne mehanizacije i tehnike koja je bila izložena na Popovoj plaži.

Za Dan vojske Srbije odabran je 23. april u znak sećanja na dan kada je doneta odluka o podizanju Drugog srpskog ustanka za oslobođenje Srbije od Otomanske imperije.

Sa državnog i vojnog aspekta taj datum preopznat je kao istorijska prekretnica koja je dovela do stvaranja moderne srpske države, ali i do stvaranja moderne srpske vojske.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić čestitao je Dan vojske, sa željama za dalji napredak i razvoj vojske.

Po završetku protokolarnog dela svečanosti, nakon dodele priznanja i nagrada vojnicima koji su se u službi istakli zalaganjem, izveden je prigodni kulturno umetnički program.

Današnju svečanost obeležila je odlična organizacija, a veliko interesovanje među građanima nedvosmisleno ukazuje na veliko poštovanje koje vojska kao institucija uživa u narodu.