U prostoru za Pomak u Zaječaru danas če biti održana prezentacija Rok kampa za devojčice koji će biti održan od 14 do 20.jula u Knjaževcu. Upis traje do 26.maja.

Muzičko obrazovanje devojčica nije presudno.

Kamp je namenjen devojčicama od 11 do 14 godina, koje će  uz  mentorke, usavršavati svoje muziciranje na instrumentima poput bubnjeva, gitare, klavira…

Ono što je bitno da istaknemo je da se za kamp mogu prijaviti i devojčice koje ne znaju da sviraju ili nemaju svoj instrument.

Velika novina za ovu godinu je program za koncertnu produkciju i zvuk na koji se mogu prijaviti i devojčice koje su ranije učestvovale na kampu. One će tokom ovog programa naučiti sve što je vezano za audio podešavanja na koncertima, kao i to kako rade pojačala, razglasni sistemi , kako se postavljaju mikrofoni za ozvučavanje bine…

Još jedna novina ovogodišnjeg Rok kampa je da se za učešće mentora mogu prijaviti i muzičarke koje žele da podele svoj talenat sa devojčicama.

Devojčice će zajedno napraviti svoje bendove sa kojima će vežbati, a poslednjeg dana kampa svaki bend će izvesti po jednu pesmu na koncertu otvorenom za publiku.

Kao i za devojčice, konkurs za muzičarke mentorke je otvoren do 26. maja.

Početak je u 18 časova.