Foto: nova s, prva screenshot
Reklame

Televizija Nova S zahtevala je danas trenutnu reakciju nadležnih državih organa povodom pretnji smrću koje su javno, preko tabloida „Srpski telegraf“, upućene Ivanu Ivanoviću i Zoranu Kesiću.

Nova S u saopštenju navodi da se tabloid „Srpski telegraf“ pridružio kampanji koja se već nedeljama vodi protiv nezavisnih medija koji o krizi izazvanoj korona virusom izveštavaju profesionalno, sada prenošenjem pretnji smrću kroz izjave nekih pevača.

„Zahtevamo najhitniju reakciju policije i tužilaštva jer zakon mora važiti jednako za sve a širenje lažnih vesti i pretnja smrću jesu krivično delo“, navedeno je u saopštenju.

Kako se ističe, autori emisija Veče sa Ivanom Ivanovićem i 24 minuta sa Zoranom Kesićem od početka krize ponašaju se najodgovornije moguće pozivajući ljude da ostanu u kućama i da poštuju preporuke lekara, dok su proteklih meseci tabloidi pokušali da reletivizuju situaciju, negirali postojanje virusa i poručivali građanima da opasnosti zapravo nema.

Folk pevač Aca Lukas dao je izjavu za „Srpski telegraf“, u kojoj je pretio smrću voditelju Ivanu Ivanoviću i Zoranu Kesiću, zbog toga što, kako je naveo, „pozivaju stare ljude da izađu na ulicu i da ne poštuju mere izolacije“.

Lukas je izjavio da će „Ivanovića i Kesića baciti kroz prozor sa desetog sprata ako se njegovoj majci nešto desi“, aludirajući na to da njegova majka gleda emisije popularnih voditelja.

Izvor: Danas

Reklame