U dvorištu Dečijeg centra u ulici Hajduk Veljkovoj 17, biće odigrana humanitarna predstava “Radojka nema knjižicu“. 

Aktivistička predstava „Radojka nema knjižicu“ u izvođenju omladinske pozorišne grupe “Dečijeg centra”, je nastala po motivima teksta “Radnici umiru pevajući“ i na satiričan način govori o tranziciji, liberalnom kapitalizmu i posledicama koje najviše osećaju žene. Radojka, glavna akterka, sredovečna žena, nezaposlena, u ovom trenutku nema nijednu “knjižicu” – nema radnu, zdravstvenu, partijsku knjižicu, ne poseduje ni jedan društveno priznati identitet. Oko nje prolazi kapitalizam: nove fabrike, političari, novinari/ke, life couch –i, ratovi, bogataši. Ona je osoba bez jasno definisane uloge, izgubljena u modernim procesima, uvek druga,sezonska, nedovoljno mlada, nedovoljno obrazovana, nedovoljno atraktivna. Njen život nije zanimljiv, osim kao delić slagalice tuđeg uspeha.
Predstava je selektovana od strane stručnog žirija i biće odigrana  27.juna u Kotoru na festivalu SCEZAM. Nakon 23 godine Zaječar se ponovo nalazi na kotorskoj sceni, što je za samu predstavu i “Dečiji centar“ veliki uspeh. Nakon povratka iz Kotora 30.juna predstava će biti odigrana i u Beogradu.
Početak predstave je u 20 sati.
Ulaznice se mogu kupiti po ceni od 100 dinara na dan igranja a sav prihod ide za putovanje na međunarodni festival u Kotoru.