Da sve odluke važne za funkcionisanje grada donosi samo jedan čovek, da se isključivo on pita za sve, počevši od zamene sijalica u Prliti do budžetskih sredstava za porodilje ili zaječarske škole, jasno je svima, ali nemaju svi prilike da se lično u to uvere jer se sve dešava van videokruga javnosti. Tek ponekad na površinu ispliva poneki podatak koji to i dokazuje.

Najnoviji primer koji lepo oslikava način funkcionisanja gradske vlasti oličene u jednom čoveku je predstojeći pozorišni festival „Dani Zorana Radmilovića“.

U normalnom društvu prvo bi zasedao Organizacioni odbor, pa bi nakon nekoliko sednica na kojima bi bio utvrđen program o tome bila upoznata javnost, onda bi to kao zvanična informacija osvanulo na internet prezentaciji grada, a mogli bi da objave i podele svi koji vole grad, pozorište i Zorana Radmilovića.

Pa i gradonačelnik Zaječara, koji je po funkciji i predsednik Organozacionog odbora ove glumačke manifestacije.
Ne, kod nas sve mora obrnutim redom. Čisto da se zna ko je važan.

Najpre je program 27. „Dana Zorana Radmilovića“ osvanuo 14. septembra na fejsbuk profilu Boška Ničića.

Foto: Printscreen / Facebook

Predloga i mišljenja po molbi gradonačelnika nije bilo ali komentara ljudi bliskih njemu jeste. Podrazumeva se da će svi oni sa svojih i više lažnih profila veličati sve ono što njihov vođa kaže ili uradi.

Čitajući naručene komentare neupućeni čitalac mogao bi da pomisli da je Ničić još jedanput napravio „čudo neviđeno“ i da je za svaku od gostujućih predstava uradio scenario, režiju, kostime, scenografiju…i da pozorišni festival ne postoji više nigde u Srbiji, već je to isključivo patent našeg dragog gradonačelnika.

Informacija o „Danima Zorana Radmilovića“ preuzeta sa fejsbuk profila Boška Ničića osvanula je na gradskom sajtu šest sati nakon njegove objave ( i to u 23:16, mora da je pomoćnica za informisanje radila prekovremeno) kao zvanična vest.

Foto: Printscreen / zajecar.info

Da zlo bude veće u njoj se navodi da je „gradonačelnik javnosti predočio predlog repertoara ove manifestacije“. Organizacioni odbor ništa?

Ima i Organizacionog odbora, ali tek 12 dana nakon obraćanja gradonačelnika javnosti sa fejsbuka.

Foto: Printscreen / Radio Magnum

Ovo samo pokazuje da je sve farsa iliti „pozorištinijada“ jednog čoveka.
I ono što nam je u vesti koju su preneli lokalni mediji zapalo za oko jeste poslednja rečenica.

Foto: Printscreen / Radio Magnum

Valjda je logično da prvo utvrdiš koliko novca imaš, pa onda utvrdiš kako ćeš ga trošiti. Kod nas je i to naopako. Napravi se spisak želja, pa se po njemu zadovolje apetiti učesnika.
Pozorištinijada, nema šta!

Reklame