Negde oko ponoći, u Zvorničkoj ulici izbio je veliki požar, pišu mediji u Zaječaru. Komandant Štaba za vanredne situacije Boško Ničić kaže da tu živi osoba koja je sakupljala đubre i da je više puta opomenuta zbog toga.

Sinoć, nešto posle ponoći, građane Zaječara uznemirio je požar u Zvorničkoj ulici. Građani kažu da se čula i eksplozija.

Prema nezvaničnim informacijama komandanta Štaba za vanredne situacije i gradonačelnika Zaječara Boška Ničića reč je objektu lica koje je njima poznato.

„Iako je trenutno sve nezvanično zna se da je tu živela (živi) osoba koju smo desetine puta opominjali da ne sakuplja otpad u dvorištu, pisali prijave, slali komunalne službe da pokupe otpad i đubre koje je gomilano u dvorištu… osoba se pozivala na “svoja prava” i nažalost večeras se desilo to što imamo priliku da vidimo“– istakao je Ničić.

Gradonačelnik Zaječara upitao je zašto dotični nije hospitalizovan ali je kazao da je to pitanje za nekog drugog.

„Trenutno se tri vatrogasne ekipe Sektora za vanredne situacije bore sa vatrenom stihijom i ja vas ljubazno molim da im, izlaskom na ulice, u blizini požara, ne stvarate gužvu i ne ometate ih“.zamolio je građane Ničić.

Ukoliko budu ugroženi okolni objekti bićete na vreme obavešteni od nadležnih službi policije, kazao je gradonačelnim.