„Ovim država poručuje da svaki čovek koji podigne glas i ukaže na neke kriminalne radnje može biti uhapšen. Naša nezainteresovanost, naše okretanje glave znači samo jedno, podrška sistemu u kome vladaju korupcija i kriminal“.

Na inicijativu građana na glavnom gradskom trgu u Zaječaru, danas je održana akcija prikupljanja potpisa za obustavljenje sudskog i političkog progona Aleksandra Obradovića i njegovo puštanje na slobodu.

Aleksandar Obradović koji je ukazao na nedozvoljene radnje u valjevskom „Krušiku“ uhapšen je 18.septembra 2019.godine na svom radnom mestu pod sumnjom da je učinio krivično delo odavanje poslovne tajne.

„Moralna obaveza nas građana je da podržimo čoveka koji je zarad istine rizikovao posao, bezbednost svoje porodice i svoju ličnu bezbednost. Naša nezainteresovanost, naše okretanje glave znači samo jedno, podrška sistemu u kome vladaju korupcija i kriminal“-rekla je Selena Ristić Vitomirović i dodala da građani nisu obavešteni o Aleksandru i aferi „Krušik“ jer se o tome ne priča na televizijama sa nacionalnom frekvencijom.

Građani koji žele da potpišu peticiju moći će da to učine u sredu 4.decembra na štandu koji će biti postavljen na glavnom gradskom trgu od 9:30 do 11 sati.

Potpisi će biti dostavljeni javnoj tužiteljki Srbije Zagorki Dolovac.

U aferi „Krušik“ spominje se ime Branka Stefanovića oca ministra policije Nebojše Stefanovića koji je kao pravni savetnik firme GIM bio u Saudijskoj Arabiji kako bi skopili ugovor o prodaji oružja. Cena po kojoj GIM preprodaje mine saudijskim partnerima skoro je duplo veća od one po kojoj je mine tog kalibra 2018. nabavljao od Krušika, pokazuje dokumentacija kojom raspolaže BIRN.