Foto: Glas Zaječara
Reklame

38 stočara potpisalo je ugovore o dodeli podsticaja u 2019. godini. Grad Zaječar je za stočare ove godine obezbedio sredstva u iznosu od 4,1 milion dinara. Ovim sredstvima se subvencioniše nabavka kvalitetnih umatičenih grla goveda, koza i ovaca, kao i nabavka opreme za mužu i za preradu mleka.

Foto: Glas Zaječara

Boško Ničić je kazao da Grad Zaječar na mnoge načine pokušava da oživi zaječarska sela, a u prilog tome svedoči i podatak da je nedavno raspisan konkurs za dodelu bеspovratnih srеdstava bračnim parovima za kupovinu sеoskih kuća sa okućnicom.

Foto: Glas Zaječara

U odnosu na 2018 godinu povećana su sredstva za 50 odsto. Želimo da ovim potsticajnim merama oživimo i pokušamo da vratimo mlade ljude na selo. Nedavno je i raspisan konkurs za dodelu bеspovratnih srеdstava bračnim parovima za kupovinu sеoskih kuća sa okućnicom“-rekao je Ničić.

Grad zaječar je za podsticajna sredstva u oblasti poljoprivrede izdvojio 18,7 miliona dinara. Za stočare je ove godine izdvojen 4,1 milion dinara, od toga 4 miliona dinara je izdvojeno za nabavku kvalitetnih grla junica, mlečnih teladi, ovaca i koza, a samo 100 hiljada dinara je izdvojeno za liniju za preradu sira, jer se prijavio samo jedan poljoprivredni proizvođač.

„Uskoro će u Zaječaru biti otvoren veliki trgovinski lanac tako da će sve ono što se proizvede moći i da bude odmah otkupljeno i to vrlo dobrim cenama“. – rekao je Ničić