Foto: Agro klaster Istočne Srbije

Izvor: AGRO KLASTER ISTOČNE SRBIJE

Predstavnici zaječarskog fakulteta za menadžment i Agro klastera Istočne Srbije potpisali su sporazum o saradnji. Sporazum je u ime FMZ-a potpisao dekan fakulteta prof. dr Dragan Mihajlović a u ime Agro klastera predsednik Nikola Milošević.

Foto: Agro klaster Istočne Srbije

U sporazumu se navodi da će zajednički raditi na održivom ruralnom razvoju Istočne Srbije kao i da je svrha sporazuma uspostavljanje saradnje između Fakulteta za menadžment u Zaječaru i agro klastera Istočne Srbije a sve u cilju poboljšanja ekonomskog potencijala ruralnog stanovništva u opštinama i gradovima na istoku zemlje.

Foto: Agro klaster Istočne Srbije

Zbog toga Fakultet i AKIS udružuju svoja znanja , iskustva, metodologije, resurse i kapacitete.

U sporazumu još stoji i da će se strane potpisnice zalagati između opstalog za potsticanje znanja i informisanosti o značaju razvoja realne ekonomije i multifunkcionalne poljoprivrede, potom za promovisanje ruralnog preduzetništva, stvaranje novih radnih mesta u tehnologiji, mobilnosti , lokalnim uslugama , turizmu , poljoprivrednimi biološkim sektorima u ruralnim područjima.

Foto: Agro klaster Istočne Srbije

Takođe zalagaće se za podsticanje transfera znanja i inovacija, primenu naučno – istraživačkih aktivnosti u praksi , promovisanje značaja očuvanja prirodnih resursa u ruralnim područjima.

Izvor: AGRO KLASTER ISTOČNE SRBIJE