foto: screenshot fb - Boško Ničić
Problem je daleko veći, jer će u tom slučaju grad Zaječar biti u crvenoj zoni i neće još dugo moći da računa na novac iz predpristupnih fondova.

Prošle nedelje pozvani smo na Izbornu konferenciju Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije u Zaječaru. U pozivu je pisalo da će skup biti održan u velikoj sali Komiteta.

To nas je malo pokolebalo jer su krajem oktobra, pred stranačku slavu, zaječarski naprednjaci brendirali ceo Komitet i obelodanili da su to njihove nove prostorije, koje su čak i osveštane za Svetu Petku.

Među njima i velika sala.

foto: screenshot fb/boško nicic

Međutim, velika sala SPS-a izgledala je onako kako smo i navikli, oblepljena slikama Ivice Dačića i plakatima socijalista.

Boško Ničić i društvance oko njega uvežbali su se još ranije da građanima Zaječara prodaju Potemkinova sela, tako da nas ova ujdurma nije iznenadila, ali bi možda trebalo da zabrine socijaliste koji su zbog neplaćenih Boškovih računa od ranije, kada su u Komitetu iznajmili prostorije URS-u, bili u mraku dve godine. ( pisali smo o tome u tekstu REBRENDIRANJE )

Da tuđe predstavlja kao svoje Bošku je već prešlo u manir.

Poslednji slučaj su kamioni smećari koji su iz projekta prekogranične saradnje stigli u Zaječar, a kojima se na svom fejsbuk profilu pohvalio gradonačelnik.

foto: screenshot fb- bosko nicic

Ispod objave su usledile pohvale što vernih gradnačelnikovih fanova, što lažnih profila i botova.Da je za svaku pohvalu što grad dobija smećare JESTE, ali je za još veću osudu to što se Ničić bez imalo srama kiti tuđim perjem i što ne kaže da je to projekat iz 2016. godine kada je on bio u opozociji i iz dna duše mrzeo Vučića i SNS.

Ugovore o realizaciji dva projekta prekogranične saradnje, ukupne vrednosti preko milion evra, potpisala je prethodna vlast pre tačno dve godine, novembra 2016. godine.

foto: screenshot – sajt Grada Zaječara, 25.11.2016

I za drugi projekat, izgradnju omladinskog kampa na Kraljevici, Nićić je prošlog leta pokupio slavu za sebe. Na sva zvona je objavljeno kako počinje izgradnja kamp kućica sa pratećom opremom.

foto: screenshot – fb Boško Ničić 18.08.2017

Ni reč tada nismo čuli ko je uradio projekte, ko je konkurisao, potpisao…

Listajući stare vesti zaključujemo da je to uradio Boško Ničić lično. Istina, malo potpomognut bivšim sportistom, velikim članom SNS, Vladom Mandićem, sa kojim se ponosno slikao. (drugi veliki igrač je Aleksandar Milojević, sin zloglasnog SNS batinaša Zelje)

foto: screenshot – fb Boško Ničić

Nigde nismo primetili da je Ničić ili bilo ko iz njegovog tima tada spominjao nedostatke u projektu.

Priča o manjkavostima u projektnoj dokumentaciji plasirana je u javnost tek kada je bilo jasno da grad neće uspeti da završi svoj deo projekta na vreme ( avgust 2018.)

Tek tada je prvi put bila spomenuta bivša vlast koja „projekat nije uradila kako treba“.

Svi oni koji su ikada radili neki projekat prekogranične saradnje znaju da je procedura veoma stroga i da se striktno vodi računa o svakom detalju, ali i o svakom potrošenom centu.

To što su ta dva projekta bili prvi projekti lokalne samouprave sa opštinom Vidin i to što je njihova vrednost tako velika, svedoči da su urađeni kako treba.

Upućeni kažu da je ubrzo nakon potpisivanja ugovora u Sofiji, u Zaječar stigla ekspedicija SNS koju su predvodili Aleksandar „Mali Zelja“ i Vlada Mandić i da je projekat na volšeban način oduzet Službi za lokalni ekonomski razvoj i prepušten njima.

Gde je Velja stao, nastavio je Boško.

Problem je verovatno što su mace izjelice „pojele“pare, pa treba nekog okriviti. Po svemu sudeći, grad neće dobiti ni jedan jedini evro za završetak svog dela projekta i sve radove će morati da finansira iz budžeta.

Problem je daleko veći, jer će u tom slučaju grad Zaječar biti u crvenoj zoni i neće još dugo moći da računa na novac iz predpristupnih fondova.

Ako je za utehu, imaćemo i dalje Potemkinova sela.