Foto: Timok održavanje
Reklame

U cilju povećanja bezbednosti posetilaca i očuvanja imovine, Sportsko-rekreativni kompleks „Popova plaža“ u Zaječaru, biće pokriven dvadesetčetvoročasovnim video nadzorom, rečeno je u Javnom komunalnom preduzeću „Timok održavanje“. Na kompleksu će biti postavljeno 16 kamera, a ceo sistem će biti povezan i sa Policijskom upravom.

Radovi na postavljanju kamera na Sportsko-rekreativnom kompleksu „Popova plaža“ ovih dana će biti završeni. 16 kamera na sportskim terenima, šetalištu i mini golf terenu će, prema rečima nadležnih, povećati bezbednost šetača, sportista, rekreativaca, ali i umanjiti broj slučajeva u kojima se uništava imovina samog kompleksa.

„Svedoci ste da se trudimo da iz godine u godinu, Popova plaža bude sve lepša, i mislim da u tome i uspevamo. Ipak, ono čemu se podjednako treba posvetiti pažnja je i sama bezbednost posetilaca, ali i imovine samog kompleksa. S tim u vezi, u saradnji sa Gradskom upravom, čitav kompleks će narednih dana biti pokriven video nadzorom. Dakle, svi sportski tereni, šetalište i mini golf teren biće pokriveni kamerama visokog kvaliteta, ukupno 16. Odlučili smo se na taj korak, jer gotovo svake godine, posebno u letnjem periodu, imamo sporadične slučajeve, kada su nepoznata lica pričinjavala manju ili veću štetu na imovini samom kompleksa. Sigurno ćemo ovim ulaganjem povećati bezbednost posetilaca, ali i na taj način smanjiti štetu koju pričivaju vandali“, rekao je Vice Lalić, v.d. direktora „Timok održavanje“.

On je napomenuo da će nakon postavljanja kamera, video nadzor biti povezan i sa Policijskom upravom.

„Nad čitavim sistemom video nadzora, kontrolu će imati dežurni radnik na Popovoj plaži, u komandnoj kućici, gde će na računaru, koji će biti povezan sa celim sistemom, moći u svakom trenutku da vidi šta se dešava na kompleksu. Osim same kontrolne kućice, kontrolni sistem će biti povezan i sa Policijskom upravom u Zaječaru“, dodao je Lalić.

U Javnom komunalnom preduzeću „Timok održavanje“ apeluju na one koji uništavaju javnu imovinu, a koja nam je svima od koristi, da promene svoje dosadašnje navike i prestanu sa takvim nedozvoljenim ponašanjem, jer će svaki vid vandalizma, biti sankcionisan.

Izvor: Timok održavanje

Reklame