Foto: Screenshot Twitter @damjanosat
Reklame

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović potvrdio je za Danas da je sinoć oko 20.30 palio baklje, ali da je to činio sa svoje zgrade i da time nije prekršio policijski čas.

On je u kratkoj izjavi za naš list naveo da je baklju palio sa terase, iako se na video snimcima koji kruže po društvenim mrežama vidi da je bio na krovu višespratnice.

https://twitter.com/damjanosat/status/1255588977840717826?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1255588977840717826&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.danas.rs%2Fpolitika%2Fposlanik-djukanovic-palio-sam-baklju-sa-svoje-zgrade-nisam-prekrsio-zabranu%2F

Da podsetimo, u sredu uveče, pola sata nakon protesta #Bukomprotivdiktature tokom kojeg su građani Srbije lupanjem u šerpe, pištaljkama i petardama pridružili akciji #DigniGlas, u beogradskom naselju Vidikovac, ali i u Zemunu, Novom Sadu, Nišu, Pančevu, pristalice SNS-a su uz bakljadu skandirale protiv jednog od opozicionih lidera, predsednika Stranke slobode i pravde, Dragana Đilasa.

Ranije tog dana, tokom rasprave u Skupštini Vladimir Đukanović je pozvao građane da se svakoga dana u 20 i 30 sati pridruže akciji stop tajkunima i kriminalcima i da sa svojih terasa glasnom muzikom daju odgovor na lupanje u šerpe odnosno akciju „Bukom protiv diktature“ koja je počela u nedelju.

Poslanik Demokratske stranke (DS) i član Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Balša Božović zatražio je danas od ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića da mu da informaciju o broju osoba koje su privedene zbog sinoćnjeg „organizovanog divljanja huligana“ u vreme zabrane kretanja.

Izvor: Danas