Porodica Petković iz Zaječara apeluje za pomoć. Kako oni kažu, hronični su bolesnici, ne rade nigde, a deca nisu sa njima. Hranu i lekove imaju za još par dana.

Kao i mnoge porodice u Zaječaru, i Dragan i Tanja Petković, iz Zaječara, koji žive u naselju Kotlujevac, imaju problema sa novcem, lekovima i hranom.

„Zovem se Petkovic Tanja, imam 48 godina. Hronični sam bolesnik, dijabeticar, srčani bolesnik,i imam hipertenziju. Suprug se zove Petkovic Dragan i ima 56 godina i boluje od hroničnog osteomijelitisa koji je dobio posle saobracajne nezgode“. kaže Tanja za portal Glas Zaječara.

Imaju dece ali nažalost deca ne žive sa njima. Ne rade, nisu penzioneri, ne primaju socijalnu pomoć, i kako ona kaže hranu i lekove imaju za još tri dana.

„Imamo troje dece, ali niko ne živi sa nama. Najstariji sin živi u selo udaljeno 100 kilometara od Zaječara, jedna ćerka takođe živi daleko, dok je druga u Niškom Kliničkom centru sa bebom. Niko od njih ne može sada da nam pomogne, a mi ne radimo, nemamo penziju, a ne primamo ni socijalnu pomoć sada“.požalila se Tanja Petković.

Tanja je kazala i to, da su sada u problemu, zbog ograničenog kretanja i situacije. Ranije su radili za dnevnice, pa su nekako preživljavali, ali sada se situacija dramatično pogoršala, pošto nestaje hrane i lekova, a nemaju čime da ih kupe.

Nadamo se da će nadležni naći pomoć za porodicu Petković, kao i sve ostale porodice i pojedince koji se nalaze u sličnoj situaciji.