Foto:Tim "B" u Cernu (sa leva na desno): Manuel Garsija Pikeras, Miranda Garsija Lopez, Lourde Navaro, Mladen Šljivović, Anđela Bešir (Privatna arhiva)
Reklame

Tim „B“, čija je članica učenica zaječarske Gimnazije, Anđela Bešir, predvođena svojim mentorom i profesorom fizike, Mladenom Šljivovićem, ostvario je sjajan rezultat na konkursu Stem4youth projekta, o čemu smo više pisali OVDE.

Zaječarci Anđela Bešir i Mladen Šljivović ovih dana bili su u prilici da posete CERN.

Foto: Privatna arhiva

Anđela Bešir, učenica zaječarske Gimnazije, osvojila je glavnu nagradu na nedavnom konkursu STEM4YOUTH, pod mentorstvom njenog nastavnika fizike Mladena Šljivovića, i tako osvojila put u Ženevu sa posetom CERN-u.

Tako su i konačno upoznali druge članove svog tima Mirandu Garsiju Lopez, Lourde Navaro i Manuela Garsiju Pikerasa,  sa kojima su do sada sarađivali u „on-lajn“ suretima.

Foto: Privatna arhiva

Zaječarci su imali prilike da posete izložbu o mikročesticama u samom CERNu, zatim posete dve laboratorije, kao i prostorije u kojima se trenutno proučava kosmičko zračenja, projekat koji zajednički izvode NASA i CERN.

Ova poseta je stvarno bila divna. Šteta je što je trajala samo jedna dan, pa nisam bila u prilici da vidim dosta toga što je bilo na mojoj listi želja.“ – kazala je oposeti CERN-u mlada i talentovana Zaječarka Anđela Bešir.

Foto: Privatna arhiva

 

Reklame