Foto: Pixabay / 6557056
Reklame

U gomili funkcionera na grbači građana Zaječara mnogima se imena nigde ne spominju, niti su se oni za ovih sedam meseci vlasti “mešali” u svoj posao. Za “slavu” su zaduženi gradonačelnik, zamenica, pomoćnik za sport i većnik za (ne)kulturu. Ostali ćute kao zaliveni, a za neke bismo rekli da rade polutajno.

U dubokoj ilegali je pomoćnik gradonačelnika u oblasti upravljanja projektima.

Da, imamo i takvog i to nije isti onaj koji je na poslednjem zasedanju u prošloj godini postavljen za gradskog većnika u istoj oblasti. Šta ćete, nakupilo se projekata koje finansira Evropska unija samo tako, pa nam je potrebno više funkcionera da prate i koordiniraju (to je sada tako popularno) njihovu realizaciju.

Glavni za upravljanje projektima duže od dva meseca je Vladimir Đuričić. Pomoćnici se postavljaju rešenjem gradonačelnika, tako da o tome ne raspravljaju ni većnici, ni odbornici. Možda je zato to prošlo nezapaženo u javnosti, ali je objavljeno u Službenom listu broj 44/2017 od 7.decembra.

Ako vam je ime poznato, potpuno ste u pravu. To je isti čovek koji je zakatančio zaječarsko pozorište dva puta za nekoliko godina i po tome će sigurno ući u anale srpske kulture.

Njegovo novo ustoličenje možda i ne bi bilo toliko sporno da isti čovek samo dve nedelje kasnije nije postavljen za vršioca dužnosti direktora novoformirane ustanove nastale kombinovanjem pozorišta, Cekita i pridošlih političkih kadrova koje treba uhlebiti.

U odluci o osnivanju tog nakaradnog dvoglavog kulturnog čudovišta, objavljenoj u Službenom listu grada broj 46/2017 od 25.decembra, navodi se  i ko će njome rukovoditi.

Foto: Službeni list grada Zaječara / printscreen

Jesu li vam jasne ove kombinatorike gradske vlasti? Ukidanjem pozorišta kojim je rukovodio Đuričić zaposleni su završili na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje sa mizernom mesečnom nadoknadom i nadom da će ipak biti na spisku radnika nove ustanove, a direktor je u periodu tranzicije (i to baš jedan popularan, tako reći napredan izraz) postao funkcioner sa ohoho platom. Baš pošteno, jel da?

Gradski funkcioner ne može rukovoditi javnim preduzećem ili ustanovom, tako da je pre izbora za vršioca dužnosti direktora “Pozorišta&Cekit&Company” morao da podnese ostavku na mesto pomoćnika gradonačelnika. Da li je to uradio? U službenim listovima, a poslednji je objavljen pre tačno nedelju dana, o tome nema ni reči. Jel to znači da vlast igra na nezainteresovanost i strah medija da se bave istražaivačkim novinarstvom? Ili ih jednostavno nije briga. Mada nas ne bi čudilo da se rešenje o razrešenju objavi retroaktivno…

Ako Đuričić i dalje nadgleda i upravlja projektima, a istovremeno radi na što sporijem   ( da, dobro ste pročitali) osnivanju nove ustanove, onda je u velikom problemu, jer smo o njegovom slučaju već obavestili Agenciju za borbu protiv korupcije, nadležna ministarstva i Vladu Srbije.

Reklame

1 komentar