Iako su prvi višestranački izbori u Srbiji održani  decembra 1990. godine izgleda da za 29 godina pluralizma nismo ništa naučili.Dok se u celom demokratskom svetu vrednuju stavovi, ideje i programi političkih stranaka, kod nas je osim burazerske ekonomije decenijama aktuelna i burazerska politika iliti politikanstvo.

Prevare, obmane, pa i beskrupulozne laži uvijaju se u oblande zvane „viši interes“, „dobrobit građana“, a kombinatorika spajanja nespojivog naziva se „pragmatizam“ iliti „matematička računica“.

Sećate se ko je tokom kampanje za poslednje lokalne izbore, a i prve godine po povratku Boška Ničića na tron grada, na fejsbuku najviše „pljuvao“ novu-staru vlast preodenutu u naprednjačko ruho? Popularni Nelibot!

U međuvremenu je opet promenio dres, kao da je to izvorski „Graničar“, polizao popljuvano, pa počeo da radi najgrozniju, najmučniju preletačku kampanju za velikog kneza.

U euforiji povodom dolaska prvorođenog u Zaječar, glavni bot pokušava da nas sve uveri u svoju verziju politikanstva.

 

Shvatili ste poruku? Ajmo Vučiću uz dlaku, prosperitet nam ne gine, prosto nezaustavljivo „srljamo u budućnost“!  Au, au, nema ljubavi iz računa!

I da, te 2013. godine većina nije glasala protiv SNS već za njih, jer su te godine pobedili na vanrednim lokalnim izborima, a to nije iskoristio Mirković jer im se prišljamčio godinu dana ranije za šta je nagrađen mestom pomoćnika ministra za saobraćaj, a potom i članom Privremenog organa grada i koordinatorom SNS za istočnu Srbiju.

Istine radi, da vas bot sa svojim knezom ne zamajava kako Vučić nije ni imao pojma ko je Mirković i da su na vlasti bili neki drugi a ne naprednjaci.

Samo da vas podsetimo Vučićevog rođendana u Zaječaru, a sličnom temom bavili smo se nedavno u tekstu „Kad je poturica bio veći katolik od pape“ (https://www.glas-zajecara.com/kad-je-poturica-bio-veci-katolik-od-pape/)

Foto: screenshot Radio Magnum

Najavljeni dolazak predsednika stranke i države  (u našem slučaju je to jedno te isto), poslednjih nedelju dana izazivao bujicu komentara na društvenim mrežama. Botovi plaćeni od naših para, udomljeni u nekom od javnih preduzeća,  nalik onom „matematičaru“ sa početka teksta, najavljenu posetu veličaju kao osmo svetsko čudo, dok nepristrasni građani, koji se ne boje da javno iznesu svoje mišljenje, navode kako je grad pust, kako u Zaječaru ništa ne radi i da osim cveća na skveru cveta samo siromaštvo.

Nećemo navoditi ni jedne ni druge komenatre, ali smo odabrali dva za koja mislimo da su najduhovitija.

Šta ima NOVO u Zaječaru ?
June 5 at 6:48 PM

Kako nezvanično saznajemo iz pouzdanih izvora bliskih nama, predsednik Vučić će tokom posete 15. juna u Zaječaru svečano otvoriti nekoliko fabrika, a neke od njih su: „Chang Shin“ iz Koreje, proizvođači nike patika (oko 5000 radnika), britanska kompanija „Aptiva pakard“, (oko 5000 radnika), „De Longi“ jedan od vodećih svetskih proizvođača malih kućnih aparata (oko 2500 radnika), „Klauke“, slovačka firma koja se bavi kablovskom industrijom…tačna lokacija ovih fabrika se još uvek ne zna iz bezbednostih razloga. Predsednik će takođe svečano otvoriti i rekonstruisane osnovne škole „Ljubica Radosavljević Nada“ i „Hajduk Veljko“ zajedno sa rekonstruisanom Sportskom halom, a zatim će u Kotlujevcu u blizini Sportske hale položiti i kamen temeljac za budući zatvoreni bazen. Takođe će boravak u Kotlujevcu iskoristiti i za svečano otvaranje novog dvospratnog Doma zdravlja. Nakon Kotlujevca predsednik će otići na Kraljevicu da obiđe Omladinski kamp i Rok muzej (čija je izgradnja završena još prošle godine) i Festivalski kompleks, čija je izgradnja podigla kvalitet Gitarijade na još viši nivo.Svoj boravak na Kraljevici iskoristiće da poseti i „ruski grad“ u kome je smešteno oko 2500 ruskih inžinjera koji rade na izgradnji gasovoda „turski tok“…. a Zbog nedostatka vremena rekonstruisanu atletsku stazu, karting stazu, novu zelenu pijacu, rekonstruisano Dečje odeljnje i odeljenje Patologije,kompletno rekonstruisani srednjoškolski centar u okviru kojeg su (četiri srednje škole), dve kotlarnice na biomasu, privrednu zonu Zapad, hotelski kompleks sa otvorenim bazenom u Gamzigradskoj banji, naselje sa 26 kuća za socijalno ugrožena lica i još mnogo toga, predsednik će obići i svečano otvoriti nekom drugom prilikom.

Da nije tragično, bilo bi komično. A suština situacije u gradu,  Potemkinovih sela, naprednjačkih zasluga i busanja u grudi sažeta je u komentaru jednog od najvećih fanova Boška Ničiča.