Foto: mup.gov.rs
Reklame

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović uručio je policijskim jedinicama u Srbiji 80 novih vozila, 60 kombi vozila – marica, 12 vatrogasnih i osam sanitetskih vozila. Autocisterne proizvodjača ‘Man’ od 7.000 i 10.000 litara stiže u Zaječar.

Stefanović je, na ceremoniji ispred Palate Srbija, rekao da će vozila biti isporučena jedinicama u Jagodini, Šapcu, Vranju, Novom Pazaru, Prokuplju, Zaječaru, Novom Sadu i Beogradu.

Iako nije mogao da kaže po kojoj ceni su nabavljeni, on tvrdi da niko ne kupuje jeftinije od MUP.

Stefanović je rekao da svi mogu da vide da u gepeku svakog od vozila imaju četiri rezervne gume, da su obezbeđena dva besplatna servisa, kao i da je MUP dobio popust na cenu.

„Ne mogu da otkrijem cene, jer jedinice policije traže posebne specifikacije i zato se ne mogu otkriti, ali u budžetu MUP postoji deo za te namene i to je sve transparentno“, rekao je Stefanović koji ističe da mu je interesu da, ako neko bude proveravao, vidi da nijedan dinar nije plaćeno više.

Stefanović je istakao da će kombi vozila koristi specijalne i posebne jedinice, policijske brigade, Specijalna antiteroristička jedina (SAJ), Žandarmerija, kao i policijske stanice širom Srbije.

On je dodao da će osam najmodernijih sanitetskih vozila otići u SAJ, kao i u sektore MUP-a gde je to najpotrebnije.

Stefanović je istakao da su vozila koja su danas dodeljena deo nabavke predvidjene za ovu godinu i najavio da će MUP nabavljati vozila i naredne godine.

 

Reklame