Policijski sindikat Srbije održao je konferenciju za štampu tokom koje je predsednik pomenutog sindikata, Veljko Mijailović, izneo niz optužbi na račun ministra policije Nebojše Stefanovića, ali i na račun načelnika policijskih uprava u Zaječaru, Prijepolju i Kragujevcu.

Tokom konferencije za štampu Veljko Mijailović izvestio je prisutne predstavnike medija da članovi Policijskog sindikata Srbije i zaposleni u policijskih uprava trpe pritiske od strane rukovodioca organizacionih jedinica, ali i načelnika – što je, navodno, slučaj u Zaječaru, Prijepolju i Kragujevcu.

Pritisak se vrši kroz pretnje vezane raspoređivanje zaposlenih prema novoj sistematizaciji rada, gde se zaposlenima preti da neće biti raspoređeni na rad prema toj novoj sistematizaciji, čime bi bilo ugroženo njihovo pravo na rad.

Nova sistematizacija rada usvojena je, kako predsednik sindikata tvrdi, protivno zakonu, jer ovaj sindikat nije učestvovao u donošenju sistematizacije.

Predsednik Policijskog sindikata Srbije uputio je poziv predsedniku Republike Srbije da zaustavi dalje narušavanje ugleda policije i da preduzme hitne korake u cilju postavljanja stručnih i sposobnih kadrova na odgovorne pozicije – jer je dosadašnja politika postavljanja po osnovu ličnih veza i podobnosti pogubna.

Vezano za iznete tvrdnje na račun načelnika pojedinih policijskih uprava, Policijskoj upravi u Zaječaru uputili smo zahtev za izjavom o navodnim tvrdnjama o vršenju pritisaka na račun zaposlenih u policijskoj upravi Zaječar.

Odgovor očekujemo u najkraćem roku, a odmah po njegovom prispeću objavićemo ga u celosti.

Konferenciju za štampu Policijskog sindikata Srbije možete pogledati ovde:

STOP MINISTRE U IME ZAKONA

КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ШТАМПУ ПОЛИЦИЈСКОГ СИНДИКАТА СРБИЈЕ, ПОД НАСЛОВОМ "СТОП МИНИСТРЕ У ИМЕ ЗАКОНА".

Gepostet von POLICIJSKI SINDIKAT SRBIJE am Sonntag, 15. Juli 2018

 

 

Reklame