Objavljivanje informacija o intervencijama policije u toku noći, kao i o eventualnim saobraćajnim nezgodama, gotovo je standardni deo jutarnjeg servisnog izveštavanja građana.

U cilju promocije rada policije neretko se, kako kod nas, tako i u svetu snimaju i specijalizovane emisije kojima se prati rad jedinica u toku noći.

Ista praksa se primenjuje i sa praćenjem rada služba hitne pomoći i vatrogasnih brigada.

U nameri da približimo građanima rad Policijske uprave Zaječara, kao i da ih objektivno izveštavamo o istom, Policijskoj upravi grada Zaječara obratili smo se 3. decembra putem elektronske pošte, sa molbom da nam se svakog jutra dostavljaju podaci sledeće sadržine:

– Koliko je policija intervenisala u toku noći i zašto?

– Koliko je bilo saobraćajnih nezgoda.

Foto: Printscreen

Iz Policijske uprave Zaječar najpre su nas telefonskim putem obavestili da nisu u mogućnosti da izađu u susret našem zahtevu.

Nakon insistiranja, odgovor na našu molbu poslat nam je danas, 19. decembra, i putem elektronske pošte.

Namera našeg portala je bila da na objektivan način upoznamo građane Zaječara, sa radom Policijske uprave Zaječar, i da još više približimo rad policije našim građanima.

Pretpostavljajući da se, kako bi i bilo logično, na kraju smena i tako sačinjavaju izveštaji o intervencijama, smatrali smo da se na ovaj način neće stvoriti obaveza koja značajno otežava rad službenika Policijske uprave Zaejčar.

Imajući u vidu da je nejasno da li je ovo stav Policijske uprave Zaječar, ili Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, uputili smo dopis ministru kako bi nedoumicu rešili.

Po prispeću odgovora iz Ministarstva izvestićemo javnost putem našeg portala o nemogunosti Policijske uprave da odgovori na našu molbu pozitivno.

Nadamo se da će, za razliku od odgovora na pitanje koje smo postavili ministru Nebojši Stefanoviću prilikom njegove posete Zaječaru, o voziliima bez tablica, stići. O poseti ministra pisali smo OVDE.

Video sa pitanjem koje je ministru Stefanoviću još aprila meseca postavio naš kolega Miljko Stojanović, a koje i pored obećanja ministra još uvek nije dobilo odgovor možete pogledati OVDE.

 

Reklame