Pripadnica Ministarstva unutrašnjih poslova iz Zaječara uhapšena je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo davanje mita.

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova potvrdilo je za „Glas Zaječara“ da je uhapšena pripadnica Ministarstva unutrašnjih poslova M.M. iz Zaječara zbog izvršenja krivičnog dela davanje mita.

Kako nezvanično saznaje portal „Glas Zaječara“ M.M. saslušana je pred Višim javnim tužilaštvom u Nišu.

Policijska službenica M.M. iz Zaječara uhapšenja je u okviru akcije koju su sproveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odelјenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odelјenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Tokom akcije uhapšeni su i su M. Ž. (1958) i D. M. (1979) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo primanje mita, dok je protiv 50 osoba, među kojima je i M.M. iz Zaječara podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo davanje mita.

Kako se sumnja, D. M. je, kao posrednik, organizovao postupak dobijanja bugarskog državlјanstva za 50 osoba na osnovu falsifikovanih dokumenata za koje je zahtevao i primio ukupno 1.479.148 dinara, a potom je M. Ž, zaposlenom u Gradskoj upravi Pirot, od navedenog iznosa dao 2.500 evra kako bi izdao lažna dokumenta.

Osumnjičenima, M. Ž. i D. M, je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.