Foto: http://sandzakpress.net

Zaječarska policija uhvatila je svog kolegu koji je, van dužnosti kamionom stranih registarskih tablica prevozio nečekićena drva.

Glas Zaječara je za ovo saznao uoči Nove godine, pa je Policijskoj upravi u Zaječaru poslao dopis u kome smo postavili pitanja o ovom slučaju, a danas smo dobili i odgovor u Saopštenju koje vam prenosimo u celosti:

Pripadnici Policijske uprave u Zaječaru su 24. decembra, prilikom kontrole saobraćaja u ovom gradu, zbog uočenog saobraćajnog prekršaja zaustavili kamion stranih registarskih oznaka kojim je upravljao tridesettrogodišnji policajac Odeljenja saobraćajne policije u Zaječaru koji je bio van dužnosti.

Policajac je prevozio ogrevna drva za koja nije imao odgovarajuću dokumentaciju, pa su vozilo i ogrevna drva, uz potvrdu, privremeno oduzeti.

Policija je iste večeri obavila razgovor sa policajcem, a o događaju je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Zaječaru, koje je naložilo da im se dostavi izveštaj, što će biti i učinjeno.

Takođe, obaveštena je i Šumska uprava Zaječar koja je utvrdila da prevožena drva nisu bila obeležena i preduzima mere iz svoje nadležnosti.

Protiv policijskog službenika podnete su prekršajne prijave iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putu zbog vožnje zabranjenim smerom, upravljanja vozilom koje je registrovano u inostranstvu, kao i jer vozilo nije osigurano u skladu sa propisama Republike Srbije.

Zbog svega ovoga, u Policijskoj upravi u Zaječaru u toku je pokretanje disciplinskog postupka protiv policijskog službenika.navodi se u saopštenju PU Zaječar koje je stiglo u redakciju Glasa Zaječara.