Povodom incidenta koji se dogodio sinoć na Popovoj plaži, kada je Selena Vitomirović sprečena da vodi program koncerta „Veče sevdaha“, oglasio se i pokret Slobodnih građana.

Saopštenje prenosimo u celosti:

„Seleni Ristić Vitomirović, glumici i poverenici Pokreta slobodnih građana za Zaječar, sinoć je u tom gradu zabranjeno da vodi program na manifestaciji „Veče sevdaha“ bez ikakvog obrazloženja i ako je imala ugovoren angažman“.

Sergej Trifunović, predsednik PSG rekao je „Kao što je rekao Zoran Radmilović, -Glumci su vazda bili progonjeni, zastrasivani, pa čak i zatvarani od strane izopačenih vlasti.- Uskraćivali su im pravo na rad, ponižavali ih, radili sve da se slomi njihov slobodni duh. Ali ma šta oni radili, sloboda bi uvek preživela. Oni koji su progonili umetnike, pak, do sad se nijednom nisu nekažnjeno izvukli. Neće ni sad.“

„Pokret slobodnih građana zabrinut je zbog sve većih pritisaka na sve koji se na bilo koji način suprostavljaju bahatim vlastodršcima, otpuštaju se s posla, decu im ne prihvataju u obdaništa i maltretiraju se u svim sferama u kojima vlast ima moć da utiče na njihov život“.

Pokret slobodnih građana poziva sve građane koji Srbiju vide kao slobodnu, a ne privatnu državu,  da se suprotstave, podignu svoj glas i pridruže nam se u borbi. Samo zajedno možemo smeniti ovu katastrofalnu vlast koja primenjuje fašističke metode, stoji u saopštenju Pokreta slobodnih građana.

 

Reklame