Reklame

Utabane staze svedoče: imamo lošu naviku da železničku prugu prelazimo van obeleženih prelaza. O ovome najbolje svedoči više „divljih“ prelaza koji se nalaze u blizini zaječarskog Doma zdravlja. Iako na ovom pravcu postoji podzemni prolaz, koji je opet u lošem stanju naši sugrađani idu „prečicama“. 

U neposrednoj blizini zaječarskog Doma zdravlja, duž železničke pruge Zaječar –  Niš nalazi se nekoliko „divljih“ prelaza koje pešaci svakodnevno koriste godinama.

Iako na ovom pravcu postoji podzemni prolaz, koji omogućava da pešaci bezbedno prođu, većina pešaka ipak se opredeljuje da sa jedne na drugu stranu pruge pređe preko jednog od brojnih neobeleženih, „divljih“ prelaza.

Vozovi zbog rekonstrukcije pruge trenutno ne idu ka Knjaževcu, ali železnica za svoje potrebe ovu prugu koristi i sada.

O problemu prelaska pruge kao i stanju podzemnog prolaza, pisali smo još 9. januara 2019. godine. Već krajem januara podzemni prolaz je očišćen i osvetljen, ali sada, godinu dana nakon sređivanja, nalazi se u još gorem stanju.

Na licu mesta smo se uverili da je stanje u kome se nalazi podzemni prolaz zaista loše: na samom stepeništu, oseća se jak smrad koji je prouzrokovan činjenicom da se podzemni prolaz aktivno koristi kao javni toalet.

Stanovnici obližnjeg naselja kažu da se preko leta širi nesnosan smrad, kao i da se u sitnim satima okupljaju raznorazni sumnjivi „tipovi“.

Apelujemo na nadležne da preduzmu u što kraćem roku odgovarajuće mere: da osvetle podzemni prelaz, ali i da produže branike kojima se sprečava prelaz preko pruge „na divlje“.