Foto: Eparhija timočka
Reklame

Pravoslavni dečji časopis „Svetosavsko zvonce“ je u saradnji sa Verskim dobrotvornim starateljstvom Eparhije timočke organizovao podelu svetonikolajevskih paketića deci Timočke Krajine.

Blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa timočkog g. Ilariona paketići su 10. januara 2020. godine najpre podeljeni štićenicima Ustanove za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju – „Oblutak“ u Zaječaru, gde su darodavci dočekani sa velikom radošću i ručno napravljenim poklonima u znak zahvalnosti.

Sutradan 11. januara 2020, u hramu Svetog Georgija u Knjaževcu, organizovana je podela paketića za knjaževačke osnovce. Starešina knjaževačke crkve, protosinđel Zaharija Mitić je izrazio radost i zahvalnost zbog ovakve akcije kao i nadu da će ubuduće biti više prilika da se najmlađima ulepša detinjstvo. Okupljenoj deci šef marketinga Svetosavskog zvonca Dimitrije Stikić govorio je o Svetom Nikoli kao pravoslavnom Božić Bati, o njegovom životu i delu.

Ovu humanitarnu akciju vodio je sekretar Verskog dobrotvornog starateljstva Eparhije timočke đakon Vuk Jovanović a na veliku radost mališana paketiće je delio i popularni pevač Željko Vasić.

Izvor: Eparhija timočka