Za najkasnije 18 meseci trebalo bi da budu završeni radovi na deonici od 24,3 kilometra puta Zaječar – Knjaževac koji se finansiraju sredstavima Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), rečeno je Beti. Vučić 15. juna 2019. godine najavio da rekonstrukcija puta počinje za neki dan.

Ovih dana uočeni su geometri koji obeležavaju taj državni put, inače jedan od najlošijih u Srbiji.

U JP „Putevi Srbije“, Beti je rečeno da se uređenje obavlja u okviru projekta rehabilitacije puteva i unapređenja bezbednosti saobraćaja.

Za izvođača radova na tenderu je izabranano preduzeće „Integral inženjering“ iz Laktaša u Republici Srpskoj, koje je ponudilo nižu cenu od firme Štrabag.

Ponuđena cena iznosi 12,484 miliona evra (bez PDV), a potpisivanje ugovora se očekuje do kraja juna.

Mediji iz Bosne i Hercegovine navode da je firma Integral inženjering registrovana u rodnom mestu člana Predsedništva BiH Milorada Dodika i da je s njim u „bliskoj vezi“.

Kako je pisao bosanskohercegovački Centar za istraživačko novinarstvo (CIN), uspon Integral inženjeringa počeo je nakon dolaska na vlast Milorada Dodika, 1998. godine.

Dodik je tada postao premijer Republike Srpske, a danas je član Predsedništva BiH.

Podsećamo, Aleksandar Vučić je 15. juna 2019. godine na skupovima SNS-a u Zaječaru i Knjaževcu kazao da rekonstrukcija počinje još tada. Od tog obećanja prošlo je skoro godinu dana.

„Tih 25 kilometara koji povezuju Knjaževac, Minićevo i Zaječar, to ćemo krenuti odmah za koji dan da radimo. Tako da taj ključni put da završimo.“- istakao je Vučić u okviru kampanje „Budućnost Srbije“ u Knjaževcu.