foto: Fokus.ba

Narodna banka Srbije (NBS) dala je posebnu instrukciju bankama kojom se produžava vremensko važenje Instrukcije o načinu privremene isplate penzija za lica s navršenih 65 i više godina života do 15. maja 2020. godine.

To znači da su banke dužne da još aprlisku penziju, ukoliko je korisnik tako opredelio, isplate na kućnu adresu, ili ovlašćenom licu po jednokratnom punomoćju.

Narodna banka je navela da je Skupština ukinula vanredno stanje 6. maja, i da su tada prestale da važe instrukcije NBS kojima je privremeno uređen način isplate penzije i drugih novčanih sredstava sa računa lica koja su navršila 65 i više godina života.

Tim instrukcijama je Narodna banka Srbije želela da pomogne našim najstarijim građanima, koji zbog vanrednog stanja i mere zabrane i ograničenja kretanja nisu mogli da napuste svoj dom i odu lično u banku da podignu penziju i druga novčana sredstva, kažu za RTS u Narodnoj banci.

Banka Poštanska štedionica organizovala je u svim ekspoziturama posebne termine za isplatu penzija najstarijim sugrađanima.

Sve ekspoziture Banke biće otvorene danas samo za sugrađane koji su navršili 65 i više godina života, u vremenu od 17 do 19 časova, kao i u subotu od 13.00 do 15.00 časova, saopštila je Banka Poštanska štedionica.

Reklame