Foto: Glas Zaječara
Reklame

Uskršnji bazar u Zaječaru, manifestacija posvećena gastronomiji, umetnosti i tradicionalnim proizvodima, otvorena je danas na Gradskom trgu u Zaječaru, u organizaciji Privredne komore Srbije – Regionalne privredne komore Zaječarskog i Borskog upravnog okruga i grada Zaječara. Manifestacija će trajati do 20. aprila, a među izlagaćima ima cveća, piva, lekovitog bilja, rakije, meda, voća, povrća, vina, mleka i mlečnih proizvoda, mesa, raznih specijaliteta,  rukotvorina.

Danas 18. aprila u Zaječaru, u organizaciji Privredne komore Srbije – Regionalne privredne komore Zaječarskog i Borskog upravnog okruga i grada Zaječara, otvoren je „Uskršnji bazar.

Dejan Tošić, direktor Regionalne privredne komore Zaječarskog i Borskog upravnog okruga je izrazio zadovoljstvo što je komora uspela da sačuva 3 manifestacije i brend  Međunarodni sajam “Zdravo, domaće, prirodno”  i 2 bazara: Uskršnji i Novogodišnji.

“Ove godine Uskršnji bazar se organizuje po 4. put. Koncept je da bazari budu manjeg obima, do nekih 70 izlagača, koliko i sada imamo. Polako prerastamo u jednu tradicionalnu manifestaciju i ono što je nama najbitnije je kada u vreme sajma, koji je naša centralna manifestacija, krajem septembra dodje preko 300 izlagača. Interesovanje je veliko. Prisutni su izlagači iz Srbije i Vojvodine, iz Leskovca, Svrljiga, Pirota, Niša iz celog Timočkog regiona“.- istakao je Tošić.

Radno vreme Uskršnjeg bazara, prvog i drugog dana biće od 09:00 do 20:00 sati, dok će poslednjeg dana, 20. aprila, biti od 9.00 do 15.00 sati.

 

Reklame