Tačno u 18 časova otpočelo je drugo protestno okupljanje Zaječaraca. Zaječarci su se okupili na Trgu Nikole Pašića kako bi mirnom šetnjom iskazali svoje nezadovoljstvo.

Drugo po redu protestno okupljanje Zaječaraca otpočelo je tačno u 18 časova na Trgu Nikole Pašića.

Zaječarcima okupljenim u nameri da šetnjom ulicama grada iskažu svoje nezadovoljstvo obratili su se Dragan Petrović, prosvetni radnik i Dejan Perić, istaknuti aktivista.

Dragan Petrović u svom obraćanju istakao je da je osnovni razlog njegovog obraćanja ničim izazvani napad gradonačelnika na prosvetne radnike.

Kao razlog napada Petrović je izneo strah izazvan svešću da prosvetne radnike nikada ne može pretvoriti u svoje poslušnike.

Profesor Petrović istakao je da je Osnovnom javnom tužilaštvu podneo krivičnu prijavu protiv N.N izvršioca koji su počinili krivično delo ucena naznačivši Ničića kao svedoka.

Petrović je svoje obraćanje zaključio rečima: „Što je veći pritisak na nas i otpor će biti veći!“

Dejan Perić obavestio je prisutne da su pored profesora protest danas podržali i advokati, njih stotinak.

„Mi plaćamo skupu cenu za naš loš izbor i to ne smemo da zaboravimo. Boško Ničić je ubrzo doveo Sašu Mirkovića, a ovaj je doveo Velimira Ognjenovića. To je trio fantastiko propasti ovoga grada. Ako sve to zaboravimo desiće nam se opet ista stvar za pet, šest godina. Što se njih tiče i njima sličnih ja bih pomenuo jednu reč od koje oni strepe: lustracija. Za opoziciju imam jednu poruku, a neka to shvate i kao opomenu: Kad skinemo ove, nemoj posle da je neko primio u svoje redove ljude kao što su Boško Ničić i Saša Mirković, jer ćemo se opet naći na ovom mestu, nećemo čekati petanest godina.“ – istakao je Dejan Perić.

Nakon njihovog obraćanja otpočela je protestna šetnja.

Učesnici protesta će se kretati sledećim ulicama: Trg Nikole Pašića, Pana Đukića, Kursulina, Generala Gambete, Mije Stanimirovića, Kotorska, Sremska,naselje Kraljevica – košarkaško igralište.

Gepostet von Glas Zaječara am Freitag, 25. Januar 2019

 

 

 

Reklame