Foto: Timok održavanje

Uz povećane mere zaštite i poštovanje preporuka struke i nadležnih, radnici Javnog komunalnog preduzeća „Timok održavanje“ ovih dana izvode radove na uređenju sportskih terena i dečijih igrališta na području grada Zaječara.

Nakon što su dečije igračke na igralištu kod Zavoda za javno zdravlje „Timok“ dobile lepši sjaj, ovih dana se aktivno radi i na uređenju gradskog fudbalskog stadiona na Kraljevici, ali i pomoćnih fudbalskih terena.

„Kako do sada nije bilo moguće realizovati bilo kakav vid sportskih aktivnosti, iskoristili smo priliku da počnemo sa uređenjem gradskog stadiona na Kraljevici, pomoćnih fudbalskih terena, ali i dečijih igrališta. Igralište kod zaječarskog Zavoda dobilo je lepši izgled, ofarbane su klackalice, klupice, ljuljaške, pomoćni fudbalski tereni na Kraljevici su uređeni, a pre nekoliko dana počeli smo i sređivanje travnate površine na fudbalskom stadionu na Kraljevici. Na mestima gde je trava bila razređena, dosejali smo, dok smo na pojedinim delovima terena, koji su bili u jako lošem stanju, morali da zamenimo busen, kako bi teren u potpunosti bio spreman za nastavak fudbalskog prvenstva, rekao je Ivan Ristić, šef Službe održavanja sportskih objekata u JKP „Timok održavanje“.

Prema rečima Branimira Đorđevića, predsednika Fudbalskog kluba „Timok 1919“ svi u klubu sa nestrpljenjem iščekuju početak prvenstva, a ovih dana se očekuje i početak održavanja treninga na otvorenom.

„Vlada Republike Srbije juče je donela odluku da su od 28. aprila dozvoljeni treninzi na otvorenom, sada čekamo da Štab za vanredne situacije grada Zaječara tu odluku donese i na nivou grada, pa da se konačno vratimo na fudbalski teren i počnemo sa treninzima. Ono što je nama od velikog značaja je to, što je ova pauza iskorišćena za uređenje fudbalskog stadiona. Zahvaljujući dobroj saradnji sa nadležnima iz JKP „Timok održavanje“, uređeni su delovi terena koji su bili u jako lošem stanju, naročito kod golova gde je busen zamenjen, pa je fudbalski teren spreman za održavanje treninga, a nadamo se i za skorašnji početak prvenstva“, istakao je Đorđević.

Prema najavama nadležnih iz Javvnog komunalnog preduzeća „Timok održavanje“ u narednih mesec dana će na gradskog stadionu biti zamenjena ograda koja deli tribine i sam teren, a koja je u jako lošem stanju. Takođe, otvoreni sportski teren u naselju „Vlačić“ biće u potpunosti rekonstruisan.