Foto: Glas Zaječara
Reklame

U Zaječaru je danas u okviru četvrtog Outhide festivala organizovana Grafit zona, u okviru koje su umetnici iz cele Srbije i inostranstva oslikavali murale i grafite po gradu na temu vračara i magije po čemu je naš kraj i prepoznatljiv.

Foto: Glas Zaječara

Naziv četvrtog Outhide festivala nosi naziv „Bapske priče“ pa je razlog zbog čega se crta mural sa likom bake u naselju „Dva brata“ kazao je Ivan Andrijašević.

Foto: privatna arhiva Ivan Andrijašević

„Deo ekipe radi na muralu na jednoj od zgrada u ulici Nikole Pašića. Na muralu će biti lik bake, pošto je naziv ovogodišnjeg festivala „Bapske priče“. Naziv tog murala je „Klin se klinom ispija“.istakao je Andrijašević.

Pored crtača grafita iz naše zemlje, danas su na ulicama grada bili i crtači iz inostranstva.

„Danas na centru u okviru Outhide festivala radimo grafite, dok popodne je zakazana promocija moje knjige. Danas su naši gosti crtači iz Inđije i iz Austrije, koji su poznati grafitni crtači u svetskim okvirima“.

Foto: Glas Zaječara

Ivan Andrijašević se dvadeset godina bavi crtanjem grafita i murala, promocija njegove monografije zakazana je za danas 23. jula u 17 sati u prostoru POMAK-a.

Podsećamo, četvrti festival muzike i umetnosti, Outhide održaće se 26. i 27. jula. Kao i prethodnih godina, organizatori su pripremili bogat muzički program na tri stejdža. Publika će uživati u nastupima vodećih imena domaće elektronske muzičke scene, ljubitelji live performansa moći će da čuju popularne izvođače iz čitavog regiona, a program nudi i brojna zanimljivaizvođenja mladih, neafirmisanih umetnika, koji su odabrani putem konkursa.

U okviru Outhide festivala u sredu 24.jula na dečijem igralištu kod Hale sportova biće organizovan program za najmlađe Outhide Festić.